Alegeri in Republica Moldova. O masina suspecta din fata sediului PLDM Chisinau a fost evacuata

Ultima actualizare: 03-11-2012 21:27

Alegatorii din Republica Moldova voteaza duminica in cel de-al doilea tur al scrutinului pentru desemnarea primarilor, care se desfasoara in 512 localitati din tara, inclusiv la Chisinau.

Un autoturism suspect parcat in fata sediului Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a fost evacuat, duminica, dupa ce s-a stabilit ca numerele de inmatriculare ale acesteia apartineau altei masini. Autoturismul Audi de culoare albastra, parcat in fata sediului PLDM, dar si al Partidului Liberal (PL) din Chisinau a generat suspiciunea ofiterilor de la serviciul de protectie SPP, in timp ce premierul moldovean Vlad Filat urma sa ajunga la sediul formatiunii.

Dupa ce au verificat numerele de inmatriculare ale masinii, s-a stabilit ca acestea apartineau de fapt unui autovehicul marca Subaru. Pentru a preveni orice incident, automobilul a fost evacuat din zona. Deocamdata nu se stie cui apartine masina si de ce era parcata in aceasta zona.

Principala miza a scrutinului o constituie primaria Chisinaului, pe care si-o disputa primarul in exercitiu, liberalul Dorin Chirtoaca, si comunistul Igor Dodon. Primul tur, in urma cu doua saptamini, s-a soldat insa cu o surpriza de proportii: cel dintai clasat a fost candidatul comunist, cu 48,07% din voturi. Si putin a lipsit ca acesta sa castige mandatul chiar din primul tur.

Convinsi ca miza merita osteneala, sute de studenti basarabeni din Romania s-au dus special la Chisinau ca sa-si exercite dreptul de vot. Fiind alegeri locale, nu aveau posibilitatea sa voteze la ambasada ori la consulatele din tara noastra.

Rezultatele sondajelor de tip exit poll urmeaza a fi anuntate cat de curand, dupa ora 21.00, respectiv imediat dupa inchiderea urnelor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO