Alegeri in Republica Moldova. O masina suspecta din fata sediului PLDM Chisinau a fost evacuata

19-06-2011 11:55

Alegatorii din Republica Moldova voteaza duminica in cel de-al doilea tur al scrutinului pentru desemnarea primarilor, care se desfasoara in 512 localitati din tara, inclusiv la Chisinau.

Un autoturism suspect parcat in fata sediului Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a fost evacuat, duminica, dupa ce s-a stabilit ca numerele de inmatriculare ale acesteia apartineau altei masini. Autoturismul Audi de culoare albastra, parcat in fata sediului PLDM, dar si al Partidului Liberal (PL) din Chisinau a generat suspiciunea ofiterilor de la serviciul de protectie SPP, in timp ce premierul moldovean Vlad Filat urma sa ajunga la sediul formatiunii.

Dupa ce au verificat numerele de inmatriculare ale masinii, s-a stabilit ca acestea apartineau de fapt unui autovehicul marca Subaru. Pentru a preveni orice incident, automobilul a fost evacuat din zona. Deocamdata nu se stie cui apartine masina si de ce era parcata in aceasta zona.

Principala miza a scrutinului o constituie primaria Chisinaului, pe care si-o disputa primarul in exercitiu, liberalul Dorin Chirtoaca, si comunistul Igor Dodon. Primul tur, in urma cu doua saptamini, s-a soldat insa cu o surpriza de proportii: cel dintai clasat a fost candidatul comunist, cu 48,07% din voturi. Si putin a lipsit ca acesta sa castige mandatul chiar din primul tur.

Convinsi ca miza merita osteneala, sute de studenti basarabeni din Romania s-au dus special la Chisinau ca sa-si exercite dreptul de vot. Fiind alegeri locale, nu aveau posibilitatea sa voteze la ambasada ori la consulatele din tara noastra.

Rezultatele sondajelor de tip exit poll urmeaza a fi anuntate cat de curand, dupa ora 21.00, respectiv imediat dupa inchiderea urnelor.

 

Tags: chisinau, moldova,


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26