Agentiile guvernamentale, fara directori dupa plafonarea salariilor

06-01-2009 00:00

Fostii directori si-au parasit functiile, dar nu este clar cine le ia locul. Odata cu plafonarea salariilor, specialistii incep sa plece spre mediul privat, la salarii de mii de euro.


Nimeni nu zambeste pe holurile de la Ministerul Transporturilor. Echipa venita o data cu ministrul liberal Ludovic Orban isi pregateste plecarea. Toti sefii de agentii demisi au fost inlocuiti temporar cu adjunctii.

Ramane de vazut cine vine pe locurile vacante. Functii altadata platite cu 20 sau 30.000 de lei au fost plafonate la 4.800 de lei.

Seful transporturilor aeriene va primi de acum 2.400 de lei pe luna, iar subalternii 700 pana la 1.400 de lei. Un manager de companie aviatica privata are o leafa de 3.000 sau 4.000 de euro.

Cu toate acestea, tavalugul schimbarii matura tot. Mai multi lideri locali ai noii aliante PDL-PSD solicita Guvernului Boc ca viitorii prefecti sa fie numiti pe criterii politice. Cer modificarea actualei legi a administratiei, prin care reprezentantii guvernului in teritoriu sunt considerati inalti functionari publici.

Legea prin care se renunta la numirea politica a prefectilor a facut parte din masurile premergatoare aderarii Romaniei la UE.


VIDEO PROTVPLUS.RO