Victor Ponta: "A doua nominalizare pentru functia de comisar european este categoric o femeie". Cine are cele mai mari sanse

×
Codul embed a fost copiat

StirilePROTV.ro au transmis LIVE declaratiile pe care premierul Victor Ponta le-a facut, sambata, de la Palatul Victoria.

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca decizia presedintelui CE Jean-Claude Juncker privind portofoliul pentru Romania in Comisia Europeana va fi anuntata saptamana viitoare, iar imediat dupa anunt se va trece la audierea persoanei nominalizate in Parlamentul Romaniei.

Premierul Victor Ponta a precizat, sambata, raspunzand unei intrebari, ca cea de a doua nominalizare pentru comisarul european din partea Romaniei este "categoric o femeie", dar nu a oferit un nume. El a mentionat ca, in scrisoarea transmisa, prima optiune a Romaniei este portofoliul Agriculturii, pentru Dacian Ciolos. Intrebat daca poate confirma informatia aparuta pe surse potrivit careia cea de a doua propunere o vizeaza pe Corina Cretu, Ponta a raspuns:

"Nu va pot confirma, dintr-un motiv foarte simplu. In momentul in care domnul Juncker anunta clar portofoliul acordat Romaniei, atunci avem si propunerea. Va pot confirma faptul ca am avut o discutie (...) asupra faptului ca avem posibilitatea de a propune o femeie pentru a fi comisar european, pentru ca, altfel, Comisia Europeana nu va trece in Parlamentul European daca nu are respectat principiul balantei intre femei si barbati".

Premierul a fost solicitat sa precizeze daca astfel confirma ca este vorba de o femeie. "Categoric este o o femeie. Pentru ca acest lucru, in negocierea pe care o avem, ne ajuta sa obtinem un portofoliu mai important, dar nu va pot da toate detaliile care tin de negocieri", a spus el.

Citește și
Primari
Victor Ponta isi asuma ordonanta traseismului politic al primarilor: "Vreau sa facem si un pic de dreptate"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Sinteza declaratiilor lui Victor Ponta:

"In Franta, am reiterat ca Guvernul Romaniei condamnata sprijinul dat de Rusia separatistilor din Ucraina si interventia Federatiei Ruse. Sprijinim toate tipurile de sanctiuni care se decid la nivel european si international. Am spus foarte clar ca in acest moment ideea unei interventii militare este ceva ce trebuie tratat cu foarte multa precautie.

Interesul este de a sprijini Ucraina, dar a nu escalada conflictul. Exista la nivelul sefilor de guvern si de stat o pozitie unitara de sprijin pentru Ucraina si condamnare a Rusiei, dar foarte multa precautie cand vine vorba de sprijin militar.

Am discutat despre compozitia viitoarei Comisii Europene. Romania, ca stat membru, are dreptul de a nominaliza o persoana pentru Comisar European. Cine este acea persoana si portofoliul pe care-l primeste este un drept al presedintelui Comisiei. Pentru mine, este important ca Romania sa aiba un portofoliu cu incarcatura serioasa. Prima propunere pe care am facut-o a fost de pastrare a Agriculturii la Dacian Ciolos. Important este ca Romania sa aiba saptamana viitoare un comisar european cu un portofoliu important.

Al doilea candidat este o femeie, da. Daca nu putem sa preluam portofoliul Agriculturii pentru Ciolos, da, avem o femeie", a declarat Victor Ponta.

Citeste si: Traian Basescu pleaca la Bruxelles: "Romania va sustine inasprirea sanctiunilor impotriva Federatiei Ruse"

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
"Sa-mi spuneti fa, Ponta si facem". Premierul le-a urat satenilor ce au trecut prin inundatii sa-i gaseasca in "tuica si vin"

Premierul Ponta a vizitat, vineri, digul din satul Beiu, judetul Teleorman, afectat in luna aprilie de inundatii, si i-a spus, ironic, unui satean sa i se adresez cu "fa, Ponta".

Victor Ponta isi asuma ordonanta traseismului politic al primarilor:
Victor Ponta isi asuma ordonanta traseismului politic al primarilor: "Vreau sa facem si un pic de dreptate"

Premierul Victor Ponta a declarat ca isi asuma ordonanta de urgenta a Guvernului privind migratia primarilor, pentru ca trebuie "facuta dreptate".

Miza reala a ordonantei
Miza reala a ordonantei "traseismului politic". De ce il acuza ACL pe premierul Victor Ponta ca vrea sa "fure alegerile"

Aproximativ 250 de persoane, intre care liderii PNL si PDL, in frunte cu Klaus Iohhanis si Vasile Blaga, au participat, joi dimineata, la un miting organizat de ACL in Piata Victoriei.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.