A inceput oficial cursa pentru sefia PNL. Cristian Busoi si Ludovic Orban se lupta pentru al 2-lea mare partid din Romania

×
Codul embed a fost copiat

Cristian Busoi si Ludovic Orban si-au depus motiunile cu care vor candida la postul de presedinte al PNL, la Congresul din 17 iunie.

Catalin Predoiu, primul care si-a anuntat intentia de a candida la sefia liberalilor, a renuntat marti la candidatura.

Viitorul presedinte al PNL va fi ales de catre 5.000 de delegati la congresul din 17 iunie, care va avea loc la Romexpo in Bucuresti.

Primul care a sosit, luni, impreuna cu o parte din sustinatori, la sediul central al PNL din Aleea Modrogan, pentru a depune motiunea de candidatura, a fost Ludovic Orban.

El a venit alaturi de aproximativ o suta de sustinatori, printre care liderii celor mai puternice organizatii judetene ale formatiunii, spunand ca, impreuna cu echipa sa, isi doreste sa construiasca un Partid National Liberal care sa castige toate alegerile de aici inainte.

Citește și
Catalin predoiu
Predoiu: Cu cat se vorbeste mai mult despre presupusa mea retragere din cursa, cu atat mai ferma e hotararea sa candidez
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

”Oficial mi-am depus candidatura la functia de presedinte al PNL. Am depus proiectul de motiune cu numele «Partidul National Liberal, Forta Dreptei». Am alaturi de mine o echipa de oameni seriosi, de caracter, puternici, oameni care au reusit in competitiile electorale, oameni care fac cinste PNL. Sunt un om credincios, imi iubesc familia, imi iubesc tara, sunt un liberal convins, un liberal pana in maduva oaselor.

Ma bat pentru promovarea ideilor de libertate si democratie imediat de dupa Revolutie. Nu am dat inapoi in nicio batalie, niciodata nu am fugit de pe campul de lupta. Sunt un om de echipa, un om care a fost alaturi, in toate campaniile electorale, de colegii mei din toata tara. Proiectul nostru este acela de a construi un PNL care sa aiba forta sa castige toate alegerile de acum incolo”, a declarat Ludovic Orban, potrivit News.ro.

inquam

Suntem hotarati sa castigam presedintia PNL nu pentru noi, nu pentru PNL, ci pentru oameni. In istoria Romaniei de fiecare data cand natiunea romana a avut nevoie de PNL, PNL a raspuns prezent, a fost acolo unde trebuie si a facut ceea ce trebuie. Astazi, mai mult ca oricand, Romania are nevoie de PNL si noi suntem pregatiti sa dam romanilor acel PNL pe care il asteapta”, a mai spus el.

Ludovic Orban a afirmat ca 27 de presedinti de organizatii judetene au semnat motiunea cu care candideaza, facand acest lucru dupa consultarea membrilor organizatiei, si ”nu de capul lor”.

Niciun presedinte care a semnat sustinerea motiunii mele, nu a semnat pentru ca asa a vrut el fara sa tina cont de vointa organizatiei pe care o conduce”, a explicat Ludovic Orban.

Printre liderii de filiale care il sustin pe Ludovic Orban in cursa pentru presedintia PNL se numara primarii Oradei si Aradului, Ilie Bolojan si Gheorghe Falca, liderul de la Alba, Mircea Hava, Lucian Bode de la Salaj, Romeo Nicoara de la Satu Mare, Adrian Vestea de la Brasov, Catalin Toma de la Vrancea, Costel Alexe de la Iasi, Adrian Miutescu de la Arges, Marian Dragulin de la Calarasi, Ionel Palar de la Bacau, Dan Valceanu de la Gorj, Viorel Riceard Badea de la Diaspora.

inquam

Cristian Busoi, insotit de peste 50 de liberali

Cristian Busoi si-a depus, luni, candidatura la presedintia Partidului National Liberal, fiind insotit de peste 50 de liberali care il sustin.

El a afirmat ca in campania pentru sefia PNL intentioneaza sa vorbeasca cu fiecare delegat in parte, fara atacuri si fara adversitati, precizand ca daca partidul nu se schimba, PSD ”ar putea castiga tot si PNL nu va mai conta”.

Senatorul Leon Danaila prezent la depunerea motiunii a afirmat ca Busoi ”se poate ridica la nivelul Bratienilor”.

Sunt de 21 de ani in Partidul National Liberal si pot spune ca acum e cel mai important moment prin care trece partidul de cand sunt eu membru ai acestui partid. Noi toti, dar mai ales cei care candideaza la Congresul din iunie trebuie sa decidem incotro merge partidul. PNL are nevoie de schimbare, are nevoie de directie si acesta este lucrul cel mai important care se va intampla in 17 iunie, dincolo de alegerea unei echipe”, a declarat Busoi care a ales sa faca acesta lansare a candidaturii sale in aer liber in fata sediului partidului la fel ca si contracandidatul sau Ludovic Orban.

Busoi considera ca a venit momentul ca liberalii ”sa iasa din cutie” si sa se adreseze oamenilor, precizand ca daca PNL nu se schimba partidul condus de Liviu Dragnea ”ar putea sa castiga tot si PNL nu va mai conta”.

Ce se vede pana acum este o campanie foarte interna. Mai multi aratam directia in care merge Partidul National Liberal, se vorbeste despre persoane si despre functii. Cred ca trebuie sa iesim din cutie, cred ca trebuie sa deschidem ferestrele si sa ne uitam in primul rand spre electorat. PNL trebuie sa se schimbe, trebuie sa fie un lucru foarte clar: daca PNL nu se schimba atunci nu va putea invunge Partidul Social Democrat si mi-e teama ca PSD, in aceste conditii, ar putea castiga tot si PNL nu va mai conta.

Fara sa recuperam electoratul pe care l-am pierdut va fi foarte greu sa invingem PSD care sta pe un electorat de 35-40 la suta, noi suntem acum la un scor de 20 la suta. Fara cei 15 -20 la suta care l-au votat pe presedintele Iohannis in 2014, care au iesit sa protesteze impotriva PSD si a lui Liviu Dragnea la inceputul acestui an nu vom reusi sa invingem Partidul Social Democrat. Acesti oameni au asteptari la care noi trebuie sa raspundem si sunt cu totii dezamagiti de politica veche”, a spus Busoi.

inquam

Liberalul a mentionat ca in aceasta campanie pentru sefia PNL intentioneaza sa vorbeasca cu fiecare delegat in parte, fara atacuri si fara adversitati, subliind ca este vorba despre viitorul PNL si nu despre o lupta intre taberele din interiorul partidului.

”Sunt de 21 de ani membru in PNL si obiectivul meu este sa nu vorbesc doar cu colegii mei din PNL, ci si cu acest electorat. Ca membru PNL am dovedit intotdeauna seriozitate, atasament si o motivare foarte clara de a face o buna imagine Partidului National Liberal in toate pozitiile pe care le-am ocupat cu sprijinul sau in numele PNL. Voi purta aceasta campanie mergand catre toti membri de partid, vorbind cu fiecare delegat in parte, fara atacuri si fara adversitati.

Campania trebuie sa fie despre viitorul PNL si nu o lupta intre tabere. Am un proiect pentru viitorul PNL, am o viziune despre cum trebuie sa arate viitorul PNL si despre asta voi vorbi cu colegii mei in urmatoarele 30 de zile”, a explicat Busoi.

Busoi a aratat ca liberalii trebuie sa se adreseze acelor oameni din Romania care asteapta o clasa politica care sa serveasca interesul general, nu interesele personale, si un stat care sa functioneze transparent si eficient si, de asemenea, trebuie sa ofere romanilor doua garantii, ca societatea romaneasca poate deveni una europeana si ca Romania poate fi o tara prospera.

In primul rand, trebuie sa facem o schimbare de mesaj. Justitia trebuie sa ramana o tema importanta in lupta cu PSD, dar tema prioritara a PNL trebuie sa redevina economia si fiscalitatea. Fara economie, mesajul pe jutitie nu are niciun fel de forta de convingere. PNL este impotriva populisumului PSD si PNL trebuie sa vina cu masuri foarte clare de care electoraul sa ne lege si cu care sa ne identificam.

Cota unica redusa, atragerea angajatilor de la stat catre privat, sustinerea investitiilor si contributii zero pentru noi locuri de munca. PNL trebuie sa redevina partenerul mediului de afaceri romanesc. Este o nevoie de protectie a statului roman fata de capitalismul romanesc si pentru aceasta trebuie sa militam si in sprijinul acestei idei trebuie sa venim cu solutii si masuri foarte clare”, a subliniat secretarul general al PNL.

Pentru candidatura sa, Busoi a precizat ca are semnaturi din toate filialele PNL, afirmand ca are convingerea ca el va fi urmatorul lider al PNL.

”Sunt multe filiale care nu au luat o decizie, sunt presedinti de fialiale care nu au semnat pe niciuna dintre motiuni. Urmeaza o campanie de 30 de zile.Toate filialele asteapta sa vada motiunile si viziunea noastra si am convingerea ferma ca ii voi convinge pe cei mai multi dintre cei 5.000 de delegati si voi deveni presedintele PNL. Am sustinatori care se vad si care sunt presedinti de filiala, am sustinatori care nu au putut sa vina azi alaturi de mine si sunt presedinti de filiala. Filialele inca nu au decis, sunt doar asumari individuale ale unor presedinti. Ceea ce voi face impreuna cu echipa mea pana in ultima zi e sa-i convingem pe cati mai multi delegati sa vina alaturi de noi si sa sustina proiectul nostru”, a spus Busoi.

Titlul motiunii lui Busoi este ”PNL partidul viitorului. Pentru o Romanie dreapta, echilibrata si puternica”.

El a mai spus ca nu a avut ”discutii speciale” cu presedintele Klaus Iohannis referitor la candidatura sa la sefia PNL.

Nu am avut discutii speciale cu presedintele referitoare la candidatura mea. Domnul presedinte este independent, neutru si neimplicat in competitia interna din PNL. Eu ma bazez pe sprijinul celor care sunt azi membri ai PNL si, impreuna cu ei, cu toate eforturile pe care le voi face, mergem sa castigam”, a punctat Busoi.

Alaturi de Cristian Busoi au participat la depunerea motiunii peste 50 de sustinatori, printre care Teodor Atanasiu, Marin Anton, Dan Motreanu si Leon Danaila, cel din urma afirmand ca Busoi ”se poate ridica la nivelul Bratienilor”.

A avut pana acum diferite functii (...) si le-a dus la indeplinire cu mult devotament, astfel incat cred ca va reusi si de aceasta data cu sustinerea noastra sa-l aducem la un nivel foarte ridicat, ma refer la faptul ca PNL a fost infiintat in anul 1875 si a avut conducatori de baza - fratii Bratianu, Rosetti, Vernescu care s-au situat la nivelul cel mai inalt. Sper ca domnul Busoi, sunt sigur aproape, ca va ajunge la nivelul acestora, va aduce Romania pe noi fagasuri de progres si civilizatie. Domnul Orban este o persoana destul de elevata din punct de vedere politic (...) in justitie s-a dovedit ca nu este corupt, nu a facut acte care sa duca la punerea in umbra a acestui partid si a personalitatii dumnealui.

Este si el un om de baza astfel incat lupta va fi destul de stransa intre aceste doua personalitati. Eu il sustin pe domnul Busoi fiindca am multe considerente - si vechimea in activitate si planurile pe care le-a expus, stie ce trebuie sa faca pentru acest popor care se afla la moment de rascruce, ca sa zic asa. Eu sper ca o sa se ridice (la nivelul Bratienilor - n.r.)”, a afirmat senatorul Leon Danaila.

Cristian Busoi a fost aplaudat de sustinatorii motiunii sale atat la sosirea la sediul partidului, cat si dupa discurs rostit in fata sediului central al PNL din Aleea Modrogan.

Catalin Morosanu, printre sustinatorii lui Orban: Nu cred ca va avea nevoie de o lovitura, va castiga prin prestanta lui

Luptatorul Superkombat Catalin Morosanu, vicepresedinte al PNL Iasi si consilier judetean Iasi, se numara printre sustinatorii lui Ludovic Orban in cursa pentru presedintia formatiunii.

El a fost prezent luni la sediul central al partidului, unde Orban si-a depus oficial candidatura. Morosanu a declarat ca il sustine pe Ludovic Orban deoarece il considera un lider puternic si carismatic.

Eu cred ca domnul Orban nu are nevoie de nicio lectie de autoaparare. Este un lider puternic si cred ca o sa razbata si o sa preia presedintia PNL. Eu sunt un om pragmatic si cred ca toti colegii de partid ar trebui sa fie pragmatici. Orban are cele mai multe sanse sa ajunga presedinte, este un lider carismatic si intr-adevar, in momentul in care transmite ceva, este auzit de tot poporul”, a declarat Morosanu.

Intrebat, in gluma, ce lovitura ar trebui sa ii aplice Orban contracandidatului sau, avand in vedere ca ”sunt amandoi de talie mica”, fostul luptator de K1 a raspuns ca la congresul PNL nu va fi nevoie de lovituri.

”Nu cred ca va avea nevoie de nicio lovitura, Ludovic Orban va castiga prin prestanta lui”, a spus Morosanu.

Liderul PNL Timis, Nicolae Robu, a anuntat ca il va sustine pe Cristian Busoi pentru functia de presedinte al PNL

Presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, a anuntat pe pagina sa de Facebook ca il va sustine pe Cristian Busoi pentru functia de presedinte al PNL, la nivel national, printre motivele expuse numarandu-se experienta politica si viziunea moderna.

Nicolae Robu a expus si cinci motive pentru care a luat aceasta decizie. Astfel, primul motiv este ca ”a dat importanta cuvenita scolii, formarii sale ca profesionist, intelectual si politician, iar portofoliul sau de studii oglindeste asta cat se poate de convingator”.

Al doilea motiv il reprezinta bogata experienta politica pe care o are Cristian Busoi.

”Are o bogata experienta politica, desi este tanar - 39 de ani - intrand de tanar in partid si detinand, apoi, pas cu pas, asa cum le sta bine celor ce aspira sa ajunga la varf, toata paleta de functii ierarhice, mai intai la organizatiile de studenti si de tineret (CSL, TNL), apoi la seniori, la inceput la nivel judetean - in Mehedinti si Timis - iar apoi la nivel national. in ultimii ani, a condus organizatia PNL Bucuresti, mai intai ca presedinte interimar, apoi ca presedinte ales si a fost numit prin vot de catre BPN drept secretar general national interimar”, a scris Robu.

Robu mai spune ca pe Busoi il recomanda si experienta de parlamentar si europarlamentar, dar si ca are o ”viziune moderna”.

Are viziune si o viziune moderna asupra modului in care trebuie facuta marea politica: cu deschidere, si nu in izolare, cu concentrare pe mizele mari, ale tarii, ale comunitatilor de la diferitele niveluri si ale cetateanului insusi, si nu cu irosire in teme marunte si dispute politicianiste derizorii”, a mai scris Robu, potrivit News.ro.

Cel de-al cincilea motiv expus de Nicolae Robu este acela ca ”este un bun comunicator. Are excelente abilitati de relationare, prin care si-a construit si va fi capabil sa construiasca in viitor si pentru partid conexiuni importante, in tara si in strainatate. Pentru toate acestea, optiunea mea pentru functia de Presedinte PNL pentru mandatul 2016 - 2020 este Cristian Busoi”, a scris Robu.

inquam

Bolojan: Ludovic Orban are capacitatea de a lucra in echipa astfel incat sa putem relansa PNL

Liderul organizatiei PNL Bihor, Ilie Bolojan, a declarat, luni, la sediul central al partidului, ca a ales sa fie in echipa de sustinatori ai lui Ludovic Orban pentru presedintia partidului deoarece este un liberal cu vechime, are capacitatea de a lucra intr-o echipa in asa fel incat PNL sa poata fi relansat dupa congresul din 17 iunie.

Echipa care este astazi sustinatoare a colegului nostru Ludovic Orban, care se bazeaza in principal pe oameni care au obtinut rezultate atat in ceea ce priveste ocuparea unor pozitii elective, cum sunt primarii de resedinte de judet, dar si prin realizarile personale pe care le au aceste administratii dovedind ca se poate face ceva intr-adevar, pentru oameni, in Romania. O echipa puternica, care se bazeaza pe oameni care au rezultate.

Al doilea motiv este legat de persoana candidatului. Ludovic Orban este unul dintre membrii PNL care are o vechime, care are o experienta, care are capacitatea de a lucra intr-o echipa, in asa fel incat sa putem sa relansam Partidul National Liberal si sa oferim o sansa dreptei din Romania pentru prosperitatea tarii noastre”, a declarat Ilie Bolojan, intrebat de ce il sustine pe Ludovic Orban.

In ceea ce priveste rolul pe care l-ar putea avea presedintele Klaus Iohannis in partid, Bolojan a spus ca presedintele are nevoie de un PNL puternic.

”Asa cum anunta si Ludovic Orban, unul dintre proiectele noastre importante este recastigarea presedintiei Romaniei in 2019. Pentru asta este nevoie de un candidat puternic si Klaus Iohannis este acest candidat”, a mai spus Ilie Bolojan.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cristian Busoi este al 3-lea liberal care va candida la presedintia PNL: Trebuie sa revenim la
Cristian Busoi este al 3-lea liberal care va candida la presedintia PNL: Trebuie sa revenim la "Romania lucrului bine facut"

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Busoi, si-a anuntat candidatura la presedintia PNL, la congresul din 17 iunie. El este astfel cel de-al treilea pretendent la sefia partidului, dupa Ludovic Orban si Catalin Predoiu.

Predoiu: Cu cat se vorbeste mai mult despre presupusa mea retragere din cursa, cu atat mai ferma e hotararea sa candidez
Predoiu: Cu cat se vorbeste mai mult despre presupusa mea retragere din cursa, cu atat mai ferma e hotararea sa candidez

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a raspuns, sambata, pe Facebook, informatiilor privind o posibila retragere a sa din cursa pentru sefia formatiunii.

PNL isi alege noua conducere in 17 iunie. Cele doua persoane care si-au anuntat pana acum candidatura
PNL isi alege noua conducere in 17 iunie. Cele doua persoane care si-au anuntat pana acum candidatura

Liderii PNL au stabilit in sedinta Biroului Politic National (BPN) de luni calendarul alegerilor interne.

Ludovic Orban si-a anuntat candidatura la functia de presedinte al PNL:
Ludovic Orban si-a anuntat candidatura la functia de presedinte al PNL: "Nu fac parte din nicio gasca, din niciun grup"

Ludovic Orban, care a fost achitat recent in dosarul in care a fost acuzat ca ar fi cerut 50.000 de euro unui om de afaceri, desi decizia nu este definitiva, si-a anuntat candidatura la sefia Partidului National Liberal.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.