55.000 de euro. Atat au dat deputatii pe biletele de avion, in 2010

18-06-2010 00:00


In ultima vreme se tot vorbeste despre reduceri, dar sunt ultimii care le aplica! In primele patru luni, deputatii au cheltuit numai pe biletele de avion peste 55.000 de euro.

Sre exemplu, s-au dus in Liban sa discute despre ortodoxie sau la New York sa dezbata drepturile femeilor. Si in avion au calatorit, desigur, numai la business.

Desi deputatii si-au taiat din bugetul pentru deplasari, ceva zboruri au facut si in 2010. De exemplu, pentru o plimbare de maximum trei ore pana la Kiev cu escala la Viena, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a platit peste 6000 de lei.

In primavara, un domn deputat a luat avionul pana la New York pentru a discuta timp de trei zile despre rolul parlamentului in respectarea drepturilor femeilor, iar alti trei alesi au dat peste 26.000 de lei ca sa ajunga la o dezbatere despre mediu pana la Bangkok.

In alte doua zile, social-democratul Cristian Dumitrescu a asistat in Liban la o adunare inter-parlamentara privind ortodoxia.

Politicienii nostri au vizitat in acest mod si Macedonia, Finlanda, Portugalia, Maroc sau Azerbaidjan.

In total, din ianuarie pana in aprilie, au stat pe drumuri 309 zile la cele mai mari preturi de business, spun agentii de vanzari.

Sunt trei firme care pun bilete la dispozitia deputatilor. Putini alesi se gandesc sa isi planifice din timp calatoria, astfel incat sa obtina un pret rezonabil.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO