Dan C. Mihailescu prezinta azi la “Omul care aduce cartea” viata unui personaj care a stiut mai toate cancanurile din istoria noastra. Episoade care nu vor intra niciodata in cartile de istorie, dar care ar face si azi deliciul tabloidelor

Regele Ferdinand al Romaniei si regina Maria erau intr-un mariaj deschis. El avea diverse “intalniri printre buruiene” iar ea inchidea ochii, fiindca si el ii tolera aventurile. Dramaturgul Alexandru Davila, autorul piesei Vlaicu-Voda, care se mai invata si azi la scoala, avea o relatie cu servitorul sau, care a incercat sa il omoare atunci cand a fost parasit. Garanteaza pentru aceste cancanuri cineva care a fost martor la ele, G. T. Kirileanu, bibliotecarul Casei Regale, care le-a povestit in memoriile sale.

Dan C. Mihailescu vorbeste in emisiunea de azi despre viata acestui personaj, poreclit “dihaniuta”, care se pare ca stia toate barfele despre celebritatile vremii lui. Mai mult, Kirileanu a publicat si povestioare interzise minorilor si scrise de un clasic al literaturii romane. Dar daca vreti sa aflati care sunt acestea, va trebui sa va uitati la materialul video.