Cand si unde vine canicula. Prognoza meteo pe lunile mai, iunie si iulie

Ultima actualizare: 06-10-2012 22:26

Administratia Nationala de Meteorologie a dat publicitatii informatiile pe care le-a primit de la Centrul European pentru Prognoza Vremii. Aceste date vizeaza prognoza meteo pe termen mediu, in perioada mai-iulie 2011.

 

-► Luna mai

Temperaturile medii lunare vor inregistra valori apropiate de normele climatologice, in majoritatea zonelor tarii. Pe de alta parte, in anumite regiuni (in nord-vestul, sud-vestul si local in sudul teritoriului) valorile termice se pot situa sub mediile multianuale. Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a tarii, iar local, in centrul, sudul si vestul teritoriului, ploile pot fi peste mediile multianuale lunare.

-► Luna iunie

In iunie va fi foarte cald si secetos. ANM avertizeaza ca "temperaturile medii se vor situa peste valorile normale in vestul si sud-estul tarii", sub mediile multianuale in sud-vest, centru si nord-vest si in limite apropiate de normele climatologice in restul teritoriului. Cantitatile de precipitatii "vor inregistra valori sub normele climatologice in majoritatea regiunilor", exceptand centrul si sud-vestul tarii, unde acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.

-► Luna iulie

In iulie, va fi la fel de cald sau chiar mai rau decat in iunie. "Regimul termic al aerului se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, exceptand areale din estul, sud-estul si vestul tarii, unde valorile termice pot fi peste normele climatologice". Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice in vestul, centrul si nordul tarii, iar in estul, sud-estul si local in sudul tarii, acestea vor inregistra valori sub mediile multianuale lunare.

Citeste si:

 TOP SECRET: Elicopterul invizibil folosit in asaltul asupra lui Osama

VIDEO cu reactia lui Bush cand a aflat de atacurile teroriste din 9/11

IMAGINI SOCANTE de la asasinarea lui Osama bin Laden

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO