Lectia de prim ajutor. Cum trebuie sa procedam in caz de accident rutier, fractura sau intoxicatii

Ultima actualizare: 15-10-2012 14:09

Faceti totul ca sa salvati viata celor care au suferit un accident rutier, o criza cardiaca sau o arsura. Sunt doar cateva dintre situatiile grave cand informatia poate face diferenta intre viata si moarte.

Ne vor convinge de asta Dana Rogoz si Dragos Bucurenci, protagonistii noii emisiuni de la ProTV, "Lectia de prim ajutor".

Doua vedete, o singura misiune: salvarea vietii prin acordarea corecta a primului ajutor. Asistati de medicii de la SMURD, Dana Rogoz si Dragos Bucurenci au demonstrat ca fiecare gest conteaza atunci cand vrem sa ajutam o persoana in suferinta.

Dragos Bucurenci: "E un vis de multa vreme, sa fac voluntariat in cadrul SMURD si mi-am implinit visul (anul trecut,) lucrand cu medicii si parmedicii mi-am dat seama cat de mare este nevoie ca la nivelul populatie sa existe educatie pentru primul ajutor."

Dana Rogoz: "Eu cred ca toata lumea vrea sa ajute, dar nu toti stim cum sa o facem si risti ca din multa buna intentie sa faci un lucru rau, deci e important sa stii sa acorzi pimulo ajutor corect, noi vom incerca,ca in fiecare sambata sa pregatim o lectie de prim ajutor."

In cele 12 episoade ale "Lectiei de prim ajutor", care a debutat la Pro Tv, Dana Rogoz si Dragos Bucurenci ne vor arata cum sa procedam in caz de accident rutier, fractura, arsuri sau intoxicatii.

Anul trecut, in Romania 2.377 de oameni si-au pierdut viata in accidente rutiere. Alte 8.476 de persoane au fost ranite. In aceste conditii, masurile de prim ajutor sunt mai mult decat utile pana la interventia medicilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO