Emotionati de povestea fratilor Aidin si Metin Gafar, mai multi romani s-au oferit sa-i ajute

invata sa fii mare - 7

Povestea fratilor Aidin si Metin Gafar prezentata la Stirile ProTV 19:00 in cadrul campaniei INVATA SA FII MARE a emotionat sute de romani, care s-au oferit sa-i ajute pe cei doi copii sa poata invata in conditii normale.

"VREAU SA AJUNG MAI DEPARTE SA INVAT, ASTA E TOT CE CONTEAZA"

INVATA SA FII MARE | Intr-o ghereta de la marginea unui camp din Constanta, inconjurati de medalii, diplome si cupe, Aidin Gafar si Metin Gafar, doi frati de 13 si, respectiv, 15 ani, se lupta zi de zi cu saracia si conditiile aproape inumane pentru a invata si merge la socala.

"Ce vrei sa faci mai departe? Sa-mi ajut parintii, sa incerc sa invat mai mult. sa reusesc ceva in viata, incerc sa progresez sa fac mai mult decat pot", spune Aidin Gafar.

"M-am gandit ca trebuie sa merg in continuare ca sa ajung ceva. Cum zice si proverbul - "ai carte, ai parte" - vreau sa ajung mai departe sa invat, asta este tot ce conteaza!", spune Metin Gafar.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

invata sa fii mare
Fratele cel mare este in clasa a noua, la Liceul Auto. Se rusineaza ca il vor vedea acum colegii in ce saracie traieste, dar e mandru ca singurele teme la care nu a fost el cel mai bun sunt cele la care ar fi avut nevoie de informatii de pe internet. Scoala este totul pentru el.

Cel mic, Metin, este ca argintul viu. In clasa a opta, isi doreste sa faca acelasi liceu ca fratele sau, pentru ca peste ani, sa-si deschida, impreuna, un service auto.

VEZI AICI: POVESTEA PE LARG A FRATILOR CARE TRAIESC INTR-O GHERETA CU DIPLOME SI CUPE OBTINUTE LA SCOALA

Locatarii unul bloc i-au ajutat sa traga curent electric. Fac mancare la un aragaz mic, de camping, pentru ca butelia le-a fost furata, si se incalzesc cu lemne, la o soba improvizata. Dar citesc in fiecare seara.

Marea dorinta a baietilor este sa-si cumpere un laptop, pentru teme. Cu mare chin, si-au pus deoparte cateva alocatii; pentru ca multe le lipsesc, dar nu si darzenia si curajul de a infrunta viata.

"VREM SA-I AJUTAM PE CEI DOI FRATI"

invata sa fii mare
Povestea celor doi frati prezentata vineri seara la Stirile ProTV de la ora 19:00 in cadrul campaniei INVATA SA FII MARE nu a fost trecuta cu vederea. Sute de romani au reactionat pe internet, emotionati de conditiile in care cei doi tineri sunt obligati sa traiasca, si s-au oferit sa le faca viata un pic mai usoara, cu cateva ajutoare.

Sute de comentarii au venit pe site-ul nostru, Stirileprotv.ro, pe pagina de Facebook, dar si pe adresa noastra de mail, in care cativa oameni au anuntat ca sunt dispusi sa ii ajute pe cei doi copii cu un calculator si alte bunuri.

Redam aici cateva mailuri primite pe adresa redactiei:

"Am vrea sa ii ajutam pe cei 2 frati Gafar, din Constanta, cu cateva obiecte de imbracaminte, rechizite si alimente", ne-a scris Loredana Nitescu.

"Ma numesc Dragan Adrian, sunt din Tulcea si am vazut reportajul despre cei doi frati din Constanta. Impreuna cu sotia dorim sa ajutam aceasta familie cu un laptop mai vechi dar perfect functional, care ar fi de mare ajutor baietilor, cateva haine si alimente.", este mesajul trimis si de catre Dragan Adrian.

"Ati difuzat in aceasta seara o stire cu doi baieti care traiesc din pacate intr-o saracie greu de imaginat si care isi doresc sa invete si isi doresc foarte mult un laptop pentru a reusi sa-si faca temele. As dori sa le daruiesc, din pacate nu un laptop, dar cu un calculator in stare buna de functionare.", a scris si Radu Ungureanu.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Invata sa fii mare.Povestea fratilor care traiesc in ghereta cu diplome si cupe obtinute la scoala
Invata sa fii mare.Povestea fratilor care traiesc in ghereta cu diplome si cupe obtinute la scoala

De astazi, Stirile ProTV incep o noua campanie - INVATA SA FII MARE. Va vom arata povestile copiilor care vor sa mearga la scoala indiferent de conditiile in care traiesc.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.