„Spiderman” al Franței, în vârstă de 56 de ani, a escaladat o clădire din Paris
Faimosul „om păinajen" francez, Alain Robert, a escaladat din nou un zgârie nori, de data aceasta în districtul finaciar al Parisului, La Defence. A fost prima lui ascensiune de când și-a rupt încheietura mâinii, în iulie anul trecut.
Noroc că în districtul finaciar al Parisului se găsesc zgârie-nori la tot pasul. Dimineața, Alain Robert a vrut să se cațere pe turnul „Engie", dar l-au oprit pompierii. A trecut apoi la o altă clădire înaltă, unde se află cartierul general al companiei petroliere „Total".
Alain Robert: „Pentru mine, escalada înseamnă pasiune, un stil de viață. Am început primele căţărări când aveam 11 ani. Acum am aproape 56. Mi-e imposibil să mă opresc, dacă nu mă împiedică vreun accident, ori vreo problemă de sănătate.”
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Omul păianjen francez, după cum ține să precizeze Robert, pentru a se distinge de americanul Dan Goodwin, idolul său, a mai avut o reușită. Curioșii care îl priveau de jos l-au aplaudat când a ajuns în vârful turnului „Total", la 179 de metri înălțime.
Robert escaladeză zgârie nori și alte clădiri înalte de pe la jumătatea anilor '90.
Robert: „M-am cățărat pe cea mai înaltă clădire din lume, în Dubai, Burj Khalifa, 828 de metri. Am escaladat, de asemenea, turnurile gemene din Malaezia, 452 de metri și cel mai înalt turn din China, din acel moment, 421 de metri. La fel cea mai înaltă clîdire din SUA, în acel moment, 443 de metri. În total cam 150 de clădiri înalte.”
În 2011, și-a trecut în palmares și hotelul Intercontinental din București. Nu a fost, totuși, cea mai grea provocare pentru el, de vreme ce această clădirea e calificată ca având un grad de dificultate pentru escaladare 3 din 10. Atunci, ascensiunea a durat 20 de minute și evenimentul a avut parte de obișnuitul suspans - lipsa centurilor de siguranţă şi poliţia care a încercat, fără succes, să oprească o manifestare cu iz de anarhism.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!