Zona Balcanilor, sub amenintarea apelor. Mii de oameni evacuati din case
E jale in Balcani din cauza puhoaielor! Autoritatile albaneze au cerut sprijin de la NATO si Uniunea Europeana. Cel putin 1.400 de politisti si soldati au fost mobilizati pentru evacuarea sinistratilor.
In Bulgaria, pamantul inmuiat de ploi a luat-o la vale. Drumul european dintre Sofia si principalul punct de frontiera cu Grecia s-a surpat si a fost inchis.
In Albania, in regiunea Shkodra, sunt 11.000 de persoane evacuate si 7.500 de locuinte afectate de revarsarea apelor, dintre care peste 2.600 complet iundate. Sunt cifrele dezastrului, anuntate, duminica, de serviciile de protectie civila.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Intraile principale au fost blocate de viituri. In unele cartiere, ramase si fara electricitate, nivelul apei a atins chiar doi metri inaltime. De asemenea, sunt complet izolate mai multe sate din regiune.
In toata nenorocirea, exista, totusi, o veste buna: prim-ministrul Sali Berisha a anuntat ca ploile torentiale au umplut lacurile de acumulare determinand cresterea productiei de energie electrica.
Sunt sute de sinistrati si in Bosnia, care se confrunta cu cele mai grave inundatii intalnite pe acele melegauri de mai bine de un secol. O femeie a murit din cauza unei alunecari de teren care i-a distrus casa.
Debitul raului Drina, care constituie granitia naturala dintre Serbia si Bosnia, a crescut de 11 ori fata de valorile obisnuite. Nici Muntenegru n-a scapat de nenorociri.
In Croatia, raul Neretva a atins niveluri fara precedent in ultimii 50 de ani si a inundat orasul Metkovici.