Zelenski: Cuvântul "HIMARS" a devenit aproape sinonim cu cuvântul "justiţie" pentru ţara noastră

LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 91. Zelenski a anunțat că este dispus să discute direct cu Putin
Imago

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că termenul "HIMARS" a devenit "aproape sinonim cu cuvântul "justiţie" pentru ţara sa şi forţele de apărare ucrainene vor face totul pentru a se asigura că ocupanţii suferă pierderi tot mai dureroase

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că termenul "HIMARS" a devenit "aproape sinonim cu cuvântul "justiţie" pentru ţara sa şi forţele de apărare ucrainene vor face totul pentru a se asigura că ocupanţii suferă pierderi tot mai dureroase. El arată însă că armata rusă tot are un avantaj în ceea ce priveşte artileria şi numărul trupelor. "Asta este palpabil în lupte, în special în Donbas - Pisky, Avdiivka, în alte direcţii. Acolo e pur şi simplu iadul. Nici nu poate fi descris în cuvinte...", susţine el.

Zelenski a menţionat, în mesajul său zilnic, că a discutat, marţi, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, tema principală fiind sprijinul defensiv pentru lupta pentru libertate, şi că preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Zbigniew Rau, s-a aflat la Kiev.

"În negocierile cu dl. Stoltenberg şi cu dl. Rau, am acordat atenţie specială problemei prizonierilor de război ai noştri deţinuţi de Rusia. Mai exact, asta se aplică şi atacului terorist al Rusiei asupra Olenivka, care trebuie să devină argumentul suprem pentru toate ţările civilizate din lume să recunoască oficial Rusia ca stat terorist. Ce mai e nevoie pentru ca asta să se întâmple? Nu este acesta un act de terorism suficient de brutal şi evident pentru ca deciziile de a recunoaştere a Rusiei ca stat terorist să fie luate în principalele capitale ale lumii?", a adăugat preşedintele ucrainean.

El a mulţumit preşedintelui american Joe Biden şi poporului american pentru noul pachet defensiv în sprijinul Ucrainei.

Citește și
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

"Cuvântul «HIMARS» a devenit aproape sinonim cu cuvântul «justiţie» pentru ţara noastră şi forţele de apărare ucrainene vor face totul pentru a se asigura că ocupanţii suferă pierderi tot mai dureroase în fiecare săptămână, graţie acestor sisteme foarte eficiente. Da, într-adevăr, încă tot nu putem trece cu totul de avantajul armatei ruse în ceea ce priveşte artileria şi numărul trupelor, şi asta este palpabil în lupte, în special în Donbas - Pisky, Avdiivka, în alte direcţii. Acolo e pur şi simplu iadul. Nici nu poate fi descris în cuvinte...", a continuat Zelenski.

El a arătat că toţi ucrainenii ar trebui să le fie recunoscători luptătorilor care apără poziţiile ucrainene acolo, în ciuda superiorităţii semnificative a "teroriştilor".

Zelenski a mai spus că diplomaţii şi alţi reprezentanţi ai statului fac "tot ce este posibil şi imposibil" să obţină armele care vor ajuta Ucraina să oprească acestă "hoardă", mulţumindu-le acestora.

El s-a referit şi la noile decizii de a întări sancţiunile împotriva Rusiei cauzate de război, arătând că SUA şi Canada au extins lista persoanelor şi entităţilor juridice cărora li se aplică restricţii, potrvit News.ro.

"Aceasta este calea cea dreaptă şi e necesar ca Uniunea Europeană săumple pauza sancţiunilor cât mai curând posibil adoptând un nou pachet de sancţiuni împotriva statului terorist. Vom lucra la asta în săptămânile care urmează", a susţinut el.

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 161. Pentagon: Afirmaţiile Rusiei că a distrus sisteme HIMARS în Ucraina sunt false

HIMARS
Pentagonul susţine că afirmaţiile Rusiei că ar fi distrus sisteme HIMARS din Ucraina sunt false

Pentagonul a infirmat, marţi, afirmaţiile Rusiei conform cărora a distrus şase sisteme HIMARS americane de la începutul conflictului din Ucraina, potrivit Reuters.

Igor Konaşenkov
Rusia acuză SUA că joacă un rol direct în războiul din Ucraina

Rusia a acuzat, pentru prima dată, SUA de implicare directă în războiul din Ucraina, relatează BBC.

 

ucraina rusia
Fostul cancelar german Gerhard Schroeder declară că Putin vrea o „soluţie negociată” la războiul din Ucraina

Gerhard Schroeder, fost cancelar german şi prieten al lui Vladimir Putin, a declarat că preşedintele rus îşi doreşte o „soluţie negociată” la războiul din Ucraina.

centrala nucleara Zaporojie, Ucraina
Şeful AIEA avertizează că centrala nucleară Zaporojie este „scăpată de sub control”. Apel la Rusia și Ucraina

Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, avertizează că Zaporojie este „complet scăpată de sub control” şi a adresat un apel urgent Rusiei şi Ucrainei pentru a permite experţilor să viziteze rapid centrala.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski s-a declarat în favoarea legalizării parteneriatelor între persoane de acelaşi sex în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat în favoarea legalizării parteneriatelor între persoane de acelaşi sex în Ucraina, informează miercuri dpa.

peskov
Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina, dar în propriile sale condiții, anunță Dimitri Peskov

Kremlinul este dispus să negocieze o soluţie 'paşnică' la conflictul din Ucraina, dar în propriile sale condiţii, a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, citat de agenţiile de presă EFE şi Interfax.

cereale, ucraina
Volodimir Zelenski: Economia Ucrainei „este în comă”. Primul vapor cu cereale pentru export nu înseamă „nimic”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a atras atenţia că Ucraina trebuie să exporte mult mai mult pentru a-şi ajuta economia grav afectată de războiul cu Rusia, după ce a fost efectuat primul transport de cereale în urma acordului cu Moscova.

Rușii trag în Ucraina cu rachete de 100 de milioane de dolari bucata. ”Putin condamnă Rusia la sărăcie”
Rușii trag în Ucraina cu rachete de 100 de milioane de dolari bucata. ”Putin condamnă Rusia la sărăcie”

"Putin condamnă Rusia la sărăcie, în loc să investească în viitorul ţării". Este mesajul purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, după ce rușii au tras asupra Ucrainei cu rachete de croazieră de 100 de milioane de dolari bucata.  

Moldova se teme că va fi invadată de Rusia. ”Nimeni nu este în siguranță”
Ministrul Apărării de la Chișinău: Republica Moldova nu este inclusă în planurile militare ale Rusiei

Planurile militare ale Federaţiei Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova, este un lucru comunicat pe canale oficiale din mai multe surse, a declarat miercuri ministrul moldovean al apărării, Anatolie Nosatîi.

Citește și...
Moscova, semnal de alarmă: Războiul din Ucraina s-ar încheia în doar două săptămâni dacă Occidentul şi-ar înceta sprijinul
Moscova, semnal de alarmă: Războiul din Ucraina s-ar încheia în doar două săptămâni dacă Occidentul şi-ar înceta sprijinul

Conflictul din Ucraina s-ar încheia în doar două săptămâni dacă Occidentul şi-ar opri livrările militare către Kiev, a transmis miercuri Moscova, potrivit Reuters.

 

Shakira, acuzată de fraudă fiscală. Parchetul spaniol a cerut clasarea procesului intentat
Shakira, acuzată de fraudă fiscală. Parchetul spaniol a cerut clasarea procesului intentat

Parchetul spaniol a anunţat miercuri că a cerut clasarea unei proceduri judiciare intentate pentru fraudă fiscală cântăreţei Shakira.

Ucraina preia cea mai controversată strategie a rușilor. Măsura a trecut de vot și va fi pusă în aplicare
Ucraina preia cea mai controversată strategie a rușilor. Măsura a trecut de vot și va fi pusă în aplicare

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat în a doua lectură un proiect de lege care permite unor categorii de prizonieri să se mobilizeze în Forțele Armate ale Ucrainei, a declarat unul dintre autorii amendamentelor, deputatul Alexey Goncharenko.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat la Parchetul General
Dosarul Mineriadei. Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat la Parchetul General

Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, este audiat de procurorii Parchetului General în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.  

Europarlamentare 2024. Tot ce trebuie să ştii despre alegerile europene
Europarlamentare 2024. Tot ce trebuie să ştii despre alegerile europene

În perioada 6 - 9 iunie, peste 400 de milioane de alegători din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor vota un nou parlament pentru 5 ani, oferind cetăţenilor europeni o şansă de a decide asupra direcţiei viitoare a blocului comunitar.

Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital. Medic: ”Este o situaţie destul de severă”
Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital. Medic: ”Este o situaţie destul de severă”

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat, miercuri, că actorul Florin Piersic, avea septicemie, când s-a internat în unitatea medicală.