YouTube suspendă pe termen nedefinit contul lui Donald Trump

27-01-2021 15:58


Trump

YouTube suspendă pe termen nedefinit contul lui Donald Trump.

YouTube îl dă afară de pe platforma sa pe Donald Trump, pe o perioadă nedeterminată, iar de la 13 ianuarie acesta nu mai poate posta pe această platformă de împărtăşire de video, în urma unei suspendări a contului acestuia, după ce Twitter a închis definitiv contul fostului preşedinte american, relatează AFP.

La 13 ianuarie, YouTube a blocat pentru prima oară canalul preşedintelui în exerciţiu la acea vreme, cu 2,77 milioane de abonaţi, în urma violenţelor de la Capitoliu, la 6 ianuarie, soldate cu cinci morţi, transmite News.ro.

În urmă cu o săptămână, cu o zi înainte de învestirea lui Joe Biden, platforma video a prelungit această suspendare cu cel puţin şaptte zile.

„Având în vedere îngrijorări cu privire la acte de violenţă, care pot avea loc în continuare, canalul lui Donald J Trump va rămâne suspendat”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a TouTube.

Platforma americană, o proprietate a Google, a fost criticată din cauza lentorii reacţiei, în urma măsurilor radicale ale Twitter şi Facebook.

YouTube l-a restricționat și pe Giuliani, avocatul lui Trump, pentru ”dezinformări electorale”
 

YouTube a blocat temporar câștigurile financiare din videoclipuri ale lui Rudolph Giuliani, după ce avocatul lui Donald Trump ar fi încălcat în mod repetat politicile privind răspândirea de dezinformări electorale.

Potrivit Business Insider, compania a anunțat oficial că l-a suspendat pe Giuliani din programul de parteneriat cu YouTube, care oferă creatorilor platformei o parte din veniturile generate de reclame pe videoclipurile lor, precum și resurse mai extinse și asistență pentru clienți.

Giuliani poate contesta decizia după 30 de zile, a precizat YouTube.

Măsura vine după ce avocatul personal al fostului președinte Donald Trump a promovat luni de zile ”conspirații nefondate” despre existența unor fraude electorale pe scară largă, atât pe canalul său de YouTube, cât și în alte părți.

Giuliani se confruntă acum cu un proces de 1,3 miliarde de dolari din partea Dominion Voting Systems - compania care este responsabilă de aparatura și sistemele de votare din SUA - pentru una dintre acuzațiile sale. Compania l-a dat în judecată după ce Giuliani a răspândit o teorie a conspirației conform căreia Dominion ar fi falsificat alegerile.

De la Trump la Steve Bannon, YouTube a luat măsuri împotriva mai multor personalități politice în ultimele săptămâni.

Alte platforme de socializare au întreprins, de asemenea, acțiuni semnificative de restricționare, în urma violențelor de la Washington din 6 ianuarie, care au provocat cinci morți și zeci de răniți.
 

 

Sursa: News.ro, Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO