WikiLeaks l-a "omagiat" pe Steve Jobs. A publicat analize care arata ca avea HIV

Dată publicare: 06-10-2011 21:12
Dată actualizare: 21-10-2012 20:17


jobs hiv3

Dintre toate omagiile absurde aduse lui Steve Jobs, cel mai deplasat este semnat de WikiLeaks. La cateva ore dupa anuntarea mortii sefului Apple, au pus pe Twitter un link spre niste documente false.

Este vorba despre niste analize care arata ca fostul CEO ar fi avut HIV.

Linkul postat pe Twitter este insotit de indicatia: "purported Steve Jobs medical records." Acesta conduce la un torrent care contine imagini care apartin unei firme numite SxCheck pe care scrie faptul ca Steve Jobs a fost depistat pozitiv in urma testului HIV in 2004.

Documentele au fost demontate imediat de specialisti - in primul rand ca SxCheck a fost fondata abia in 2006. Ba chiar si Wikileaks recomanda "aceste imagini nu trebuie luate ca avand vreo anumita valoare".

Multa lume a crezut ca este vorba despre documente nou aparute, dar de fapt Wikileaks le postasera si in 2008, cand au declansat o teorie a conspiratiei in legatura cu Apple si Steve Jobs, teorie pe care au tot alimentata ori de cate ori au avut ocazia.

Oare ce fel de om este acela care publica asa ceva despre un om care a murit in urma cu putin timp, mai ales ca se stia de faptul ca documentele sunt false, se intreaba utilizatorii, la comentarii.

Comentatorii de pe internet recomanda WikiLeaks sa publice si informatii despre fondatorul lor, Julian Assange: ar fi fost mult mai interesante emailurile obscene din dosarul sau de hartuire - sau de ce nu fotografiile cu prezervativul rupt - martore in procesul de agresiune sexuala deschis in Suedia, potrivit Gawker.

Citeste si:

Mostenirea lui Jobs, omul care a stiut cum sa renasca in sufletul oamenilor mari bucuria de copil

VIDEO.Steve Jobs, acum 6 ani: "Doctorii au plans la analize. Timpul e limitat, nu trai viata altora"

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO