Vladimir Putin pregateste o forta de 350.000 de militari pentru a combate "activitatea subversiva din tara"

Dată publicare: 13-03-2017 21:29
Dată actualizare: 16-03-2017 07:16


garda nationala rusia

Presedintele rus n pregateste o noua forta, cu 350.000 de membri, pentru a combate „activitatea subversiva”, relateaza The Independent, precizand ca militarii i se vor supune direct liderului de la Kremlin, care este comandantul suprem al armatei.

Nou-infiintata Garda Nationala este in perioada de teste, inainte de a interveni pentru a inabusi potentiale tulburari inainte de alegerile prezidentiale de anul viitor.

Testele le vor permite celor aproximativ 350.000 de militari sa isi „exerseze pregatirea de a combate activitatea subversiva (...), formatiunile teroriste si pe cele extremiste”, a anuntat forta intr-un comunicat.

Criticii lui Putin se tem, insa, ca Garda Nationala va fi folosita pentru a inabusi opozitia.

Majoritatea membrilor Garzii Nationale au facut parte anterior din alte forte de securitate interna.

In unele cazuri, militarii vor avea autorizatie sa deschida focul asupra multimilor de civili, iar presa nu va avea voie sa dezvaluie unde se afla soldatii, pentru a „apara siguranta trupelor si familiilor lor”.

Forta este condusa de Viktor Zolotov, un fost bodyguar si partener de judo al lui Putin. Unele surse apropiate dosarului au declarat ca ministrul de Interne Vladimir Kolokoltev a vrut sa demisioneze dupa infiintarea Garzii, care anuleaza, practic, atributiilor altor forte de ordine ruse, pentru a le trece in subordinea presedintelui.
 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO