Vladimir Putin povesteste cum a fost botezat in secret in timpul lui Stalin

Ultima actualizare: 11-06-2012 00:40
Vladimir Putin

Premierul rus Vladimir Putin a asistat la slujba oficiata cu ocazia Craciunului pe rit vechi, sambata, la Sankt-Petersburg. Cu aceasta ocazie, el a povestit cum a fost botezat in secret, in timpul lui Stalin.

Vladimir Putin si presedintele Dmitri Medvedev au asistat separat la slujbele oficiate in noaptea de 6 spre 7 ianuarie. Televiziunea l-a aratat pe Putin in primul rand al credinciosilor care au asistat la slujba de la miezul noptii, la catedrala din Sankt-Petersburg.

La iesire, premierul rus le-a marturisit jurnalistilor: "Aceasta catedrala este speciala pentru mine, deoarece aici am fost botezat". Declaratiile sale au fost publicate ulterior pe site-ul sau de Internet.

Insotita de un vecin, mama sa l-a dus in secret pentru a-l boteza, temandu-se ca tatal lui, inscris in Partidul Comunist si, oficial, ateu, se va opune, a povestit el. Putin s-a nascut in 1952, cu un an inainte de moartea lui Stalin.

"Tatal meu era membru al PC si era o persoana stricta si consecventa. (M-au botezat) in secret, sau cel putin asa au crezut", a explicat Putin, intr-una dintre rarele sale declaratii despre viata sa privata si de familie. Funeraliile mamei sale si ale tatalui sau au avut loc in aceeasi catedrala, a mai spus el.

Putin, fost agent KGB (serviciile secrete sovietice erau, de asemenea, departe de orice cult religios), a vorbit deschis despre credinta sa de cand a intrat in politica si s-a intalnit adeseori cu demnitari ortodocsi. In mesajul sau de Craciun difuzat sambata, Putin a cerut Bisercii "sa continue o cooperare constructiva cu statul si institutiile publice", inclusiv in "lupta impotriva extremismului".

Presedintele Medvedev si sotia sa Svetlana au asistat la slujba de Craciun in catedrala Iisus Hristos Mantuitorul din Moscova, oficiata de patriarhul rus Kiril.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO