Vladimir Putin, discurs in fata a mii de oameni la Moscova: "Rusii impreuna cu ucrainenii sunt un singur popor"

18-03-2015 20:23


vladimir Putin

Mii de oameni au celebrat miercuri, la Moscova, un an de la anexarea regiunii Crimeea, presedintele Vladimir Putin afirmand ca integrarea fostului teritoriu ucrainean a permis recastigarea "radacinilor istorice ale natiunii" ruse, potrivit ABC News.

In discursul rostit in fata a mii de simpatizanti cu ocazia implinirii unui an de la anexarea Crimeei, Putin a declarat: "Ne-am dat seama ca nu era vorba de teritoriu, caci noi avem destul".

"A fost vorba de radacinile istorice ale natiunii, despre originile spiritualitatii si statalitatii Rusiei", a subliniat Putin.

"Rusii impreuna cu ucrainenii sunt un singur popor. Sper ca ucrainenii vor ajunge sa condamne nationalismul extrem, pentru ca cele doua tari sa poata restabili relatiile normale
", a spus liderul rus.

Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in martie 2014, dupa inlaturarea, pe fondul protestelor, a regimului prorus ucrainean condus de Viktor Ianukovici. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014 in regiunile Donetk si Lugansk, s-a soldat pâna acum cu peste 6.000 de morti.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO