Vizita sub semnul terorismului. Papa Benedict al XVI-lea, la Londra

Ultima actualizare: 01-10-2012 05:58

Suveranul Pontif a fost primit triumfal la Londra, in cea de-a doua zi a voiajului sau in Marea Britanie. In paralel cu pompa oficiala, politistii britanici au arestat 6 persoane, suspectate ca planuiau un atentat.

Nu este clar daca suspectii il vizau direct pe Sfantul Parinte, sau doar planuiau sa provoace haos si victime printre miile de oameni veniti sa-l intampine pe Suveranul Pontif.

Prietenie si fratie. Acestea sunt elementele de care Papa Benedict al XVI-lea a vorbit de cate ori a avut ocazia. Nici nu e de mirare. Primit cu indiferenta, daca nu cu ostilitate, de 90 % dintre supusii Reginei Elisabeta, Suveranul Pontif a facut tot ce-a putut ca sa inmoaie inimile britanicilor, cand a pasit sub boltile catedralei Westminster.

Nici gazdele nu s-au lasat mai prejos. Mai ales ca la intrarea in catedrala, papa a dat mana cu o femeie preot, desi oficial Vaticanul sustine ca femeile nu pot primi taina preotiei.

Un alt moment important a fost primirea papei la Parlament, cu toate onorurile.

In faimoasa Westminster Hall, Papa Benedict a rostit un nou discurs impaciuitor, in fata unei multimi de demnitari.

In primul rand s-au aflat nu mai putin de 5 fosti prim-ministri: William Hague, lady Margareth Thatcher, John Major, Tony Blair si Gordon Brown. Lor li s-a alaturat vicepremierul Nick Clegg, pentru ca prim-ministrul David Cameron nu se afla in regat.

Dincolo de pompa oficiala, masurile extraordinare de securitate i-au cam enervat pe britanici. Chiar daca ele au dus la arestarea a 6 suspecti de terorism, care lucrau sub acoperire la una dintre companiile de salubritate ale orasului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO