Violul de la Roma: probele ADN ale ultimilor suspecti, ii invinovatesc


Ultimul update: Joi 05 Aprilie 2012 12:14
Data publicarii: Sambata 21 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Dosarul intocmit in cazul violarii unei fete de 14 ani, in parcul Caffarela din Roma, este tot mai voluminos.

Cei doi sunt deja arestati, din 17 si 18 martie, primul pentru talharie, celalalt pentru tainuire si favorizarea infractorului.
Marian Mandroc, comisar-sef, Ambasada Romaniei
Daca initial, doi romani au fost considerati suspecti si aproape executati de presa italiana pana sa ajunga in fata magistratilor, acum alti doi romani sunt in vizorul anchetatorilor.

Se pare ca, de aceasta data, exista si dovezi care-i incrimineaza: probele ADN ale noilor suspecti s-ar potrivi cu cele gasite la locul agresiunii.

Cei doi barbati, cu varste de 27 si 18 ani, au fost desemnati suspecti principali in cazul violului de la Caffarella, din 14 februarie. Romanii se aflau deja in inchisoare: unul la Roma, altul la Trieste.

De aceasta data, politia italiana nu a facut publice fotografiile celor doi suspecti si a fost mai retinuta in declaratii. O precautie fireasca, daca ne gandim la mediatizarea excesiva a celorlati doi romani anchetati in acest caz, Karol Racz si Alexandru Lojos.

Atata timp cat acest ADN nu este coroborat cu alte mijloace de proba, e prematur sa ne pronuntam cu privire la vinovatia acestora.
Marian Mandroc, comisar-sef, Ambasada Romaniei
Cei doi vor fi interogati in zilele urmatoare. Intre timp, ceilalti doi suspecti raman in inchisoare, desi judecatorii nu le-au prelungit mandatele de arestare in cazul violului. Au fost retinuti pentru alte infractiuni: Racz pentru un viol petrecut pe 21 ianuarie la Roma, iar Lojos pentru declaratii calomnioase la adresa politistilor romani, care l-ar fi fortat sa recunoasca violul, desi nu ar fi fost vinovat.
Inca doi romani arestati in cazul violului de la Roma!
Posibila legatura intre cazul Mailat si violul comis la Roma in februarie
Violul de la Roma. Suspecti doi africani, dar arestati doi romani
VIDEO PROTVPLUS.RO