Violentele din Marea Britanie provoaca pierderi de peste 100 de milioane de euro

Ultima actualizare: 04-05-2012 00:15
Londra

Firmele mici inregistreaza pierderi de peste 100 de milioane de lire sterline (113 milioane de euro) din cauza pagubelor provocate de revoltele din ultimele zile, potrivit unei estimari a asiguratorilor britanici.

Multe dintre magazinele vandalizate nu vor mai putea fi redeschise probabil, iar numarul mare de cereri de despagubire va determina o crestere a primelor de asigurare.

Cu toate acestea, Asociatia Asiguratorilor Britanici (ABI) a apreciat ca majoritatea solicitarilor de despagubiri, atat din partea firmelor mici, cat si a proprietarilor de locuinte, vor putea fi onorate.

"Firmele de asigurari se asteapta la pierderi semnificative, cu mult peste 100 de milioane de lire", a afirmat Nick Starling, director la ABI.

"Este dureros, pentru firmele care au muncit din greu sa supravietuiasca in plina recesiune, sa isi vada activitatea distrusa de membri ai propriei comunitati", a declarat, la randul sau, Andrew Cave, de la Federatia firmelor mici.

Si reprezentantii sectorului turistic se tem ca scenele de distrugere vor descuraja turistii sa mai vina in Marea Britanie pentru Jocurile Olimpice de anul viitor.

Totusi, un purtator de cuvant al agentiei de promovare a Londrei s-a declarat optimist: "Experienta ne arata ca Londra isi revine foarte repede dupa astfel de evenimente si ne vom concentra pe activitatile de recuperare cat de repede se va putea".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO