VIDEO. Viața în Israel începe să revină la normal, după cea mai rapidă vaccinare a populației

Dată publicare: 04-04-2021 11:27
Dată actualizare: 04-04-2021 12:05
Sursa: The Media Line


Israel, Tel Aviv

Restaurante aglomerate, cozi lungi la cafenele, artiști care cântă în piețe publice pentru trecători și cumpărători care intră și ies din magazine. 

Aceste scene au început să reapară în Israel, după aproape un an de restricții cauzate de pandemia de Covid-19.

Cu mai mult de jumătate din populația vaccinată, Israelul a început să relaxeze restricțiile: firmele sunt din nou deschise, iar cumpărătorii încep să răspundă acestor schimbări. Și oamenii profită de sărbătoarea Paștelui de o săptămână, pentru a ieși din blocajele care până acum păreau nesfârșite, noteaza agenția The Media Line.

Cu o scădere accentuată a cazurilor de Covid-19 și o campanie de vaccinare de succes, autoritățile au relaxat multe dintre restricții. Drept urmare, viața a revenit aproape la vremurile pre-COVID: magazinele sunt deschise, restaurantele (cele care nu sunt închise din cauza restricțiilor alimentare ale sărbătorii) sunt pline și chiar granița cu Egiptul s-a redeschis, permițând sutelor de israelieni vaccinați să vină în vacanță în stațiuni aflate de-a lungul Mării Roșii.

Israelul a vaccinat complet peste jumătate din cei 9,3 milioane de locuitori împotriva noului coronavirus, în cea mai rapidă campanie de vaccinare din lume.

„Copiii sunt încântați, s-au întors la școală. Oamenii sunt afară și afacerile prosperă. E minunat. E bine să fiu afară ”, spune un locuitor al Ierusalimului.

De îndată ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente va aproba vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, posibil în luna mai, guvernul israelian va începe să vaccineze și această grupă de vârstă.

Dejat, cel puțin 700 de israelieni din această categorie de vârstă, tineri care sunt într-o categorie de risc, au primit serul.

Guvernul promite că toată țara va fi vaccinată și redeschisă până la începutul verii.

Sursa: The Media Line


VIDEO PROTVPLUS.RO