VIDEO. Un barbat fara maini si picioare a traversat inot Oceanul Pacific, uimind intreaga lume

Ultima actualizare: 14-10-2012 02:22
inotator fara maini si picioare, Phillipe Croizon

Un francez invalid a dat intregii lumi o lectie de curaj, reusind sa inoate timp de 7 ore fara pauza, in apele plin de rechini ale Oceanului Pacific.

Phillipe Croizon si-a pierdut ambele brate si ambele picioare in anul 1994, cand s-a electrocutat la 20.000 de volti.

Barbatul, acum in varsta de 43 de ani si tatal a doi copii, a vrut sa demonstreze ca infirmitatea lui nu-l va opri sa realizeze ce isi doreste: sa traverseze inot oceanul dintre Asia si Oceania, intr-o misiune simbolica de “unire” a continentelor lumii.

Zona in care a inotat barbatul este plina de rechini, meduze otravitoare si curenti puternici. El a fost insotit in dificila si periculoasa misiune de alti doi inotatori.

O sa ramai mut de uimire! Gestul incredibil cu care o fetita de 2 ani si-a salvat mama de la moarte

Francezul a mai reusit performante incredibile, dupa ce a traversat inot Canalul Manecii, in urma cu 2 ani, in numai 13 ore.

El a reusit decomadata numai prima etapa a ambitiosului sau proiect, pentru ca vor urma alte trei provocari similare.

Urmatoarea parte a misiunii va presupune traversarea Golfului Aqaba, intre Egipt si Iordania (Africa si Asia), etapa din iulie il va duce in Stramtoarea Gibraltar, iar ultima in apele inghetate ale Stramtorii Bering, unde va inota intre Alaska si Rusia.

Pentru a reusi aceste performante, barbatul inoata cu ajutorul unor membre artificiale, special adaptate.

Daca realizarile lui sunt incredibile, la fel putem spune si despre faptul ca el este acum in viata.

In urma cu 18 ani, in timp ce schimba o antena parabolica, Phillipe a fost lovit de doua socuri electrice puternice: primul i-a oprit inima, iar cel de-al doilea i-a salvat viata, repornindu-i ritmul cardiac.

Din pacate, medicii nu i-au putut salva membrele, iar barbatul, un sportiv pasionat, a trecut prin ani de depresie si suferinta, inainte de a se intoarce in lumea competiilor.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO