VIDEO șocant. Doi polițiști din Hong Kong lovesc un bărbat legat de un pat într-un spital

20-08-2019 11:44
Sursa: South China Morning Post


politisti Hong Kong

Doi ofițeri de poliție din Hong Kong au fost arestați marți fiind bănuiți că au legătură cu violențele comise de alți polițiști asupra unui bărbat care era încătușat într-un spital.

Potrivit South China Morning Post, un parlamentar a dat publicității imagini șocante realizate de o cameră de supraveghere în care se vede cum 2 polițiști lovesc în mod repetat un bărbat care se afla pe un pat de spital, legat și incapabil să reacționeze.

Incidentul a avut loc pe 26 iunie și nu are legătură cu protestele din Hong Kong, iar victima are 62 de ani, fiind lovită peste cap, abdomen și organe genitale.

Bărbatul fusese arestat sub acuzația de violențe comise împotriva poliției. 

Reprezentanți ai poliției din Hong Kong au anunțat că a fost lansată o investigație a acestui caz, iar cei doi polițiști care au fost reținuți nu au fost puși sub acuzare, însă sunt anchetați.

Niciunui ofițer de poliție nu ar trebui să i se permită să își facă singur legea, iar autoritățile vor investiga acest caz în mod corect, cu o imparțialitate absolută.” - a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Un reprezentant al spitalului unde a avut loc incidentul a declarat că pacientul a fost pus într-o cameră destinată ”pacienților agitați”, deoarece era instabil emoțional și agitat.

”Personalul medical a verificat permanent camera pentru a monitoriza situația pacientului și nu a văzut nimic ieșit din comun.” - a mai spus acesta, adăugând faptul că bărbatul de 62 de ani nu a făcut nicio plângere cât a stat în spital.

 

Sursa: South China Morning Post

VIDEO PROTVPLUS.RO