Declaratie neasteptata a lui Hugo Chavez: "Daca as fi american, l-as vota pe Barack Obama!"

Dată publicare: 01-10-2012 09:54
Dată actualizare: 04-10-2012 00:47


Hugo Chavez

Presedintele venezuelean Hugo Chavez a dat asigurari intr-un interviu pentru un post privat de televiziune ca, daca ar fi cetatean american, ar vota pentru Barack Obama la urmatoarele alegeri prezidentiale americane din noiembrie,

"Daca as fi american, as vota pentru Obama", declara seful statului pentru postul de televiziune Televen, declarandu-se convins ca daca presedintele Statelor Unite, Barack Obama, ar fi originar dintr-un cartier popular din Caracas "ar vota pentru Chavez".

Presedintele Venezuelei candideaza pentru un nou mandat in alegerile prezidentiale de la 7 octombrie.

"Obama a declarat recent un lucru foarte just si rational, si anume ca Venezuela nu reprezinta nicio amenintare la adresa intereselor Statelor Unite", a continuat Chavez, apreciind ca omologul sau american este un "tip de treaba".

Declarandu-se sigur de victoria sa si increzator in cea a candidatului american democrat, Chavez a apreciat ca, dupa alegerile prezidentiale din Venezuela si Statele Unite, "ar putea incepe o noua era a relatiilor normale" intre cele doua tari.

Relatiile dintre cele doua tari au fost marcate de suisuri si coborasuri in timpul mandatului lui Barack Obama la Casa Alba, in urma unei perioade de tensiune extrema intre Chavez, care denunta de la sosirea sa la putere in 1999 "politica imperialista" americana, si fostul presedinte republican George W. Bush.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO