VIDEO. El ar putea fi primul om care moare in urma protestelor de pe Wall Street

Ocupati Wall Street

Un veteran al razboiului din Irak a fost grav ranit, marti seara, dupa dispersarea de catre politie a unei manifestatii impotriva Wall Street la Oakland (California), in apropiere de San Francisco, au anuntat miercuri militantii, citati de AFP.

Politia a anuntat initial ca ciocnirile dintre manifestanti si fortele de ordine nu s-au soldat cu raniti, dar purtatorul de cuvant al Highland General Hospital, Curt Olsen, a confirmat ca militarul Scott Olsen a fost adus la sectia de urgente in stare critica.

Purtatorul de cuvant, care nu are legaturi de rudenie cu victima, a declarat ca nu poate oferi detalii despre starea de sanatate a ranitului fara acordul familiei.


Asociatia Veteranii din Irak impotriva razboiului a afirmat intr-un comunicat ca Scott Olsen a suferit o fractura craniana, dupa ce a fost lovit de un "obiect aruncat de politie". Potrivit The Guardian, starea sa este critica. Olsen risca sa fie primul om care moare in urma protestelor de pe Wall Street.

Keith Shannon, prieten cu Olsen si veteran ca si acesta, a declarat in comunicat ca victima a participat la manifestatiile din Oakland deoarece "considera ca marile intreprinderi si bancile au prea multa influenta asupra administratiei".

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Politia nu a putut fi contactata pentru a comenta informatiile.
Marti seara, politia a folosit gaze lacrimogene si gloante oarbe dupa ce cateva sute de militanti i-au atacat pe politisti cu diverse obiecte. Aproape 100 de persoane au fost arestate.
Manifestantii intentionau sa defileze din nou miercuri, incepand cu ora locala 18.00 (04.00 ora Romaniei).

Politia a precizat ca manifestantii nu au autorizatia de a ramane in oras dupa ora 22.00 (08.00 ora Romaniei).

Militantii din cadrul miscarii Occupy Wall Street s-au instalat din 17 septembrie in cartierul financiar Wall Street din New York pentru a denunta excesele lumii financiare si inegalitatile tot mai mari din societatea americana, iar protestele s-au extins ulterior si in alte orase din SUA.

Sursa: Mediafax

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Roma, Berlin, Londra. Capitalele europene
Roma, Berlin, Londra. Capitalele europene "infestate" cu microbul Wall Street. Demonstratii violente

FOTO. Inceputa pasnic in acest weekend, mobilizarea de dimensiuni planetare impotriva crizei capitalismului s-a terminat rau, in mai multe capitale europene. Sambata seara, nemultumitii adunati la Roma au inceput sa vandalizeze tot ce le-a iesit in cale.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.