VIDEO. Au sarit de pe cea mai inalta cladire din lume. Imagini unice din timpul "zborului" de pe acoperisul Burj Khalifa

Ultima actualizare: 27-04-2014 07:17
Salt de pe Burj Khalifa

Doi parasutisti in costume speciale au stabilit un nou record mondial pentru cel mai inalt salt de la un punct fix, sarind de pe acoperisul cladirii Burj Khalifa, din Dubai.

Parasutistii Fred Fugen si Vince Reffet au stabilit un nou record mondial pentru o saritura de la punct fix (BASE jumping). La inceputul saptamanii, cei doi sportivi s-au lansat de pe varful celei mai inalte cladiri din lume, turnul Burj Khalifa, inalt de 828 de metri, scrie Grind.TV.

Saltul a fost sponsorizat de clubul de parasutism Skydive Dubai, care a construit o platforma speciala pe acoperisul cladirii, pentru a face aceste salturi posibile. Cei doi barbati au purtat costume speciale care le-au permis sa pluteasca in aer dupa ce au parasit platforma de lansare.

"Oamenii cred ca facem aceste salturi pentru ca suntem nebuni, pentru ca ne place sa ne inspaimantam. De fapt, ne place sa zburam, sa ne distram. Daca iti e teama, nu mai e distractiv", a declarat Fred Fugen.

Zborul a fost inregistrat de camerele video purtate de cei doi parasutisti, dar si de un elicopter care le-a montorizat zborul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO