Vicepremierul rus, supus sanctiunilor UE, a ajuns la Budapesta in loc de Chisinau. Reactia MAE de la Bucuresti

Dmitri Rogozin, vicepremier rus, in Moldova

 Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anuntat vineri ca avionul in care se afla nu a putut ateriza pe aeroportul din Chisinau din cauza cetei si a fost redirectionat spre Budapesta.

La Chisinau, Rogozin urma sa ia parte la ceremonia de investire a presedintelui ales al Republicii Moldova, Igor Dodon. "Din cauza cetii dense de pe aeroportul din Chisinau, avionul companiei Aeroflot nu a reusit sa aterizeze. Ne-am rotit vreo 40 de minute deasupra si am virat spre Budapesta", a scris Rogozin pe Twitter. "Iata ca in pofida sanctiunilor, am ajuns in UE. Imediat ce vremea se va imbunatati, vom decola spre Chisinau, pentru intalnirea cu presedintele Igor Dodon", a adaugat Rogozin.

Rogozin se afla pe lista demnitarilor rusi impotriva carora UE a impus sanctiuni, printre care si interdictia de a intra in spatiul aerian al UE.

Potrivit informatiei de pe site-ul aeroportului din Chisinau, airport.md, cursa SU 1846 ce urma sa aterizeze in capitala Republicii Moldova la orele 10:55 a fost redirectionata spre Budapesta, in Ungaria. Conform situatiei de la ora 12.00 de pe site-ul www.flightradar24.com, avionul companiei ruse Aeroflot a incheiat traversarea spatiul romanesc si a intrat in spatiul aerian ungar.

Regimul de sanctiuni instituit de Uniunea Europeana nu interzice survolul spatiului aerian al statelor membre de catre persoane aflate in aeronave care efectueaza curse regulate, precizeaza Ministerul Afacerilor Externe dupa ca vicepremierul rus Dmitri Rogozin a survolat, vineri, spatiul aerian al Romaniei in drum catre Budapesta.

Citește și
Dimitri Rogozin cu un glob in mana
Vicepremierul Rogozin: "Copii vorbitori de rusa din Moldova sunt transformati in romani"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”


"Regimul sanctionator instituit la nivelul UE prin Decizia 2014/145/PESC a Consiliului din 17 martie 2014 privind masuri restrictive in raport cu actiunile care submineaza sau ameninta integritatea teritoriala, suveranitatea si independenta Ucrainei nu interzice survolul prin spatiul aerian al statelor membre UE al persoanelor care figureaza pe lista de sanctiuni, care calatoresc la bordul unor aeronave care efectueaza zboruri regulate. Instituirea unei astfel de sanctiuni ar fi contrara dreptului international public, in mod deosebit dispozitiilor Conventiei privind aviatia civila internationala, semnata la Chicago, la 7 decembrie 1944", adauga MAE. Dupa cum afirma sursa mentionata, "in situatia semnalata nu se aplica regimul de sanctiuni instituit la nivelul UE, cursa Aeroflot fiind o cursa civila, regulata".

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Dmitri Rogozin cere Transnistria in schimbul unirii Moldovei cu Romania.
Dmitri Rogozin cere Transnistria in schimbul unirii Moldovei cu Romania. "Impotenti care discuta despre Kama Sutra"

Vicepremierul de la Kremlin lasa de inteles ca Rusia ar putea accepta o unire a Moldovei cu Romania, insa nu in orice conditii.

Vicepremierul Rogozin:
Vicepremierul Rogozin: "Copii vorbitori de rusa din Moldova sunt transformati in romani"

Cunoscut pentru luarile sale de pozitie impotriva Romaniei si a aliatilor din NATO, Dmitri Rogozin vorbeste acum despre „romanizarea” rusofonilor de peste Prut.

Scandal diplomatic dupa ce vicepremierul rus a vizitat o tara NATO profitand de un tratat de acum un secol.
Scandal diplomatic dupa ce vicepremierul rus a vizitat o tara NATO profitand de un tratat de acum un secol. "Nu e binevenit"

Controversatul vicepremier Dmitri Rogozin a produs din nou scandal cu una dintre vizitele sale. Daca in 2014 a fost vorba de Moldova, de data asta oficialul rus a mers in Norvegia

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.