Vicepremierul nord-coreean ar fi fost executat dupa ce a criticat politicile forestiere puse in aplicare de Kim Jong-Un

Ultima actualizare: 15-08-2015 07:10
Kim Jong-un furios la crescatoria de testoase

Vicepremierul nord-coreean Choe Yong-Gon ar fi fost executat pentru ca si-a exprimat dezacordul cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a anuntat miercuri agentia sud-coreeana Yonhap, citand o sursa sub rezerva anonimatului, relateaza AFP.

Daca executia va fi confirmata, aceasta ar fi cea de-a doua de la inceputul anului, dupa anuntarea, in luna aprilie, a executiei ministrului nord-coreean al apararii Hyon Yong-chol, care nu a fost insa confirmata de Phenian, relateaza Agerpres.

Potrivit Yonhap, vicepremierul nord-coreean, care si-a preluat mandatul in iunie 2014, a ajuns in fata plutonului de executie in luna mai, dupa ce a criticat politicile forestiere puse in aplicare de liderul nord-coreean. Agentia afirma ca sursa are “cunostinte despre Coreea de Nord”.

Choe Yong-Gon a fost vazut ultima data in presa oficiala nord-coreeana in decembrie, cu prilejul comemorarii mortii lui Kim Jong-Il, tatal actualului lider Kim Jong-Un, a precizat Ministerul sud-coreean al Unificarii.

Seulul “urmareste indeaproape posibilitatea unor schimbari in situatia lui Choe Yong-Gon”, a afirmat ministerul, care este responsabil cu afacerile intercoreene.

In aprilie, serviciile secrete sud-coreene au anuntat ca ministrul nord-coreean al apararii ar fi fost executat in fata a sute de oficiali cu un tun antiaerian pentru insubordonare si pentru ca a facut greseala sa adoarma in timpul unui discurs sustinut de liderul nord-coreean.

Autoritatile nord-coreene nu au confirmat aceasta executie, insa Coreea de Nord a anuntat in luna iulie ca l-a numit in functia de ministru al apararii pe generalul cu patru stele Pak Yong-sik.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!