Vicepremierul nord-coreean ar fi fost executat dupa ce a criticat politicile forestiere puse in aplicare de Kim Jong-Un

12-08-2015 14:45


Kim Jong-un furios la crescatoria de testoase

Vicepremierul nord-coreean Choe Yong-Gon ar fi fost executat pentru ca si-a exprimat dezacordul cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a anuntat miercuri agentia sud-coreeana Yonhap, citand o sursa sub rezerva anonimatului, relateaza AFP.

Daca executia va fi confirmata, aceasta ar fi cea de-a doua de la inceputul anului, dupa anuntarea, in luna aprilie, a executiei ministrului nord-coreean al apararii Hyon Yong-chol, care nu a fost insa confirmata de Phenian, relateaza Agerpres.

Potrivit Yonhap, vicepremierul nord-coreean, care si-a preluat mandatul in iunie 2014, a ajuns in fata plutonului de executie in luna mai, dupa ce a criticat politicile forestiere puse in aplicare de liderul nord-coreean. Agentia afirma ca sursa are “cunostinte despre Coreea de Nord”.

Choe Yong-Gon a fost vazut ultima data in presa oficiala nord-coreeana in decembrie, cu prilejul comemorarii mortii lui Kim Jong-Il, tatal actualului lider Kim Jong-Un, a precizat Ministerul sud-coreean al Unificarii.

Seulul “urmareste indeaproape posibilitatea unor schimbari in situatia lui Choe Yong-Gon”, a afirmat ministerul, care este responsabil cu afacerile intercoreene.

In aprilie, serviciile secrete sud-coreene au anuntat ca ministrul nord-coreean al apararii ar fi fost executat in fata a sute de oficiali cu un tun antiaerian pentru insubordonare si pentru ca a facut greseala sa adoarma in timpul unui discurs sustinut de liderul nord-coreean.

Autoritatile nord-coreene nu au confirmat aceasta executie, insa Coreea de Nord a anuntat in luna iulie ca l-a numit in functia de ministru al apararii pe generalul cu patru stele Pak Yong-sik.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO