Vezi aici ce mostenesc copiii oligarhilor rusi

Ultima actualizare: 29-10-2012 11:37
Vezi aici ce mostenesc copiii oligarhilor rusi

O revista de afaceri a alcatuit un clasament anual care arata ca numarul celor care au o mostenire de un miliard de dolari a crescut de la 70 la 112 anul trecut in Rusia.

In fruntea lisei se afla Marina Deripaska, in varsta de cinci ani, si fratele sau Piot de sapte ani, care au 20 de miliarde de dolari fiecare. Ei sunt copiii lui Oleg Deripaska, un magnat al aluminiului, care l-a intrecut anul trecut pe Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea, si astfel a devenit cel mai bogat om in 2007.

Averea micutilor oligarhi este protejata si din punct de vedere legal, si asta deoarece o lege de acum trei ani aboleste taxa de mostenire.

Un politician britanic, David Cameron, a propus interzicerea vizelor si o racire a relatiilor cu elitele Rusiei, multi dintre ei avand vile in Londra si si trimitandu-si odraslele la studii acolo. Astfel de sanctiuni sunt greu de pus in practica. Marile afaceri, crima organizata si politica se imbina in Rusia, iar clasa oligarhilor este unita cand vine vorba de propriile interese.

Cei trei copii ai lui Lisin, magnatul otelului, care detine un castel in Perthshire, impart un bine meritat loc 14 cu o avere de aproape cinci miliarde de dolari.

Spre surprinderea tuturor, unul din cei cinci copii ai lui Abramovici are o avere estimata la "doar" 4.6 miliarde de dolari.

Revista a estimat averea micilor oligarhi rusi prin impartirea egala a averii intre toti copiii unui magnat. Alexei Mordasov va lasa copilului sau de 22 de ani din prima sa casnicie, Ilia, 7.37 de miliarde de dolari, se arata in topul revistei. Dar o decizie de divort din St Petersburg, din 2001, arata ca Mordasov platea doar 620 de dolari copilului si fostei sale sotii.

Unii dintre olgarhii in devenire isi gestioneaza singuri averea. Este si cazul lui Yusuf Alekperov, cu o mostenire de 13.5 miliarde de dolari. Anul trecut a investit peste 90 millioane de dolari in compania tatalui sau, Lukoil.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO