Venezuela, in flacarile protestelor. GALERIE FOTO cu cele mai puternice momente din tara cuprinsa de haos

Venezuela trece printr-o grava criza politica si economica, care a dus la disparitia alimentelor de baza si a medicamentelor de pe rafturile celor mai multe magazine din tara sud-americana.

  • Proteste in Venezuela
    Inca doua persoane au fost ucise in Venezuela, in manifestatiile pro si contra guvernului presedintelui Nicolas Madura. Bilantul total al celor trei saptamani de proteste a ajuns la 23 de morti.
  • Proteste in Venezuela
    Guvernatorul statului Merida, Henrique Capriles, unul dintre principalii lideri de opozitie din tara, a scris pe Twitter ca “grupari paramilitare” sunt responsabile pentru crime. Douasprezece persoane au fost ucise in manifestatii pro si anti-guvernamentale in luna aprilie, iar alti 11 au murit vineri, 21 aprilie, cand o brutarie din Caracas a fost jefuita de protestatari.
  • Proteste in Venezuela
    Acestea sunt cele mai mari proteste din ultimii trei ani din Venezuela si pun o presiune suplimentara asupra presedintelui Nicolas Maduro, pentru a negocia cu opozitia si a gasi o solutie pentru grava criza economica si alimentara din aceasta tara.
  • Proteste in Venezuela
    Urmatoarele alegeri in Venezuela ar trebui sa aiba loc in 2019, dar opozitia acuza ca tara este aproape de o prabusire completa, iar inflatia ar putea sa treaca de 700% pana la finele anului 2017.
  • Proteste in Venezuela
    Zeci de mii de persoane au iesit in strada pentru a cere organizarea de alegeri prezidentiale anticipate si eliberea reprezentantilor opozitiei din penitenciare.
  • Proteste in Venezuela
    Comisia Natiunilor Unite pentru America Latina si Caraibe estimeaza ca PIB-ul Venezuelei va scadea cu 4% in 2017, in vreme ce expertii Fondului Monetar International (FMI) prezic o inflatie de 1.600%.
  • Proteste in Venezuela
    93% din venezueleni nu au destui bani pentru a-si cumpara alimentele de care au nevoie, iar snacksurile si grasimile sanatoase au disparut complet din dieta unui om de rand. Doar 78% dintre venezueleni mananca un mic-dejun, iar 32% dintre oameni recunosc ca mananca doar doua mese pe zi.
  • Proteste in Venezuela
    Criza alimentara din Venezuela a generat la randul ei o criza educationala, iar peste un milion de copii au fost retrasi din scolile publice din cauza foametei si a lipsei serviciilor publice din aceasta tara.
  • Proteste in Venezuela
    Comunitatea internationala si-a exprimat ingrijorarea fata de situatia din Venezuela, unde presedintele Nicolas Maduro a fost acuzat de ”lovitura de stat” in urma deciziei Curtii Supreme de a prelua puterile Parlamentului, aflat sub controlul opozitiei.
  • Proteste in Venezuela
    Regimul prezidential venezuelean concentreaza in prezent toate puterile - executiva, armata, judiciara si legislativa. Un purtator de cuvant al Departamentului de Stat american a denuntat un ”grav recul” al democratiei in Venezuela.
  • Proteste in Venezuela
    De la Uniunea Europeana si pana la secretarul general al Organizatiei Statelor Americane Luis Almagro, inclusiv Canada, Brazilia, Argentina, Columbia, Chile, Guatemala, Panama, Peru sau Mexic, toti au condamnat ”ruperea ordinii constitutionale” sau ”lovitura de stat” din Venezuela, organizata chiar de presedintele Nicolas Maduro.
  • Proteste in Venezuela
    Doar Bolivia, care este condusa de presedintele de stanga Evo Morales, l-a aparat pe seful statului venezuelean. Acesta din urma a aparut scurt la televiziune in timp ce primea diplomati, fara sa comenteze situatia.
  • Proteste in Venezuela
    Opozitia vrea sa-l inlature pe seful statului de la putere si cere organizarea unor alegeri prezidentiale anticipate, inainte de cele prevazute in decembrie 2018. Invers, Nicolas Maduro acuza Organizatia Statelor Americane ca incurajeaza o ”interventie internationala”.