Varianta Delta, dominantă în SUA: ”Să vedeți un tată care știe că nu mai are mult de trăit pentru că nu s-a vaccinat”

Ultima actualizare: 23-07-2021 14:25

În Statele Unite, varianta Delta a coronavirusului se răspândeşte tot mai mult și este detectată în peste 80 la sută dintre noile îmbolnăviri. Şi în spitale, numărul pacienţilor bolnavi de covid s-a dublat în ultimele două săptămâni.

 

Dr. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite: "Varianta Delta se răspândește cu o eficiență incredibilă și, în prezent, reprezintă peste 83% din numărul infectărilor existente în Statele Unite. Dacă nu sunteți vaccinaţi, vă rugăm să luați în serios varianta Delta. Acest virus nu are nicio intenţie să renunțe și este în căutarea următoarei persoane vulnerabile pentru a o infecta. Vă rugăm să luați în considerare vaccinarea, iar până când veţi face acest lucru, luaţi toate măsurile de precauţie necesare".

În Statele Unite, pandemia nu bate în retragere. Louisiana a raportat cele mai multe infectări în ultima perioadă. Statele federale Arkansas, Missouri şi Florida sunt şi ele pe o pantă ascendentă. În California, cel mai rău este în Los Angeles.

Metropola a înregistrat o creştere de 20 la sută de noi îmbolnăviri faţă de luna trecută. Totuşi, principalul epidemiolog al Statelor Unite, doctorul Anthony Fauci, exclude pentru moment varianta unei carantine totale.

Dr. Anthony Fauci: "Când vorbim despre o creştere accentuată a numărului de cazuri, ne referim la un număr copleşitor în rândul persoanelor care nu s-au vaccinat".

Oficialii americani continuă să încurajeze vaccinarea şi purtarea măştii de protecţie.

LaToya Cantrell, primar New Orleans: ”Știm că masca de protecţie funcționează. Am văzut asta de nenumărate ori".

 

Tot mai multe infectări în rândul tinerilor

 

Guvernatorul din Missouri a pus la bătaie premii în bani pentru 900 dintre locuitorii statului care merg să se vaccineze anti-COVID. Sunt oferite chiar şi burse în valoare de 10.000 de dolari.

Mike Parson, guvernator Missouri: "Dacă acest program de stimulare sporește numărul persoanelor vaccinate, e minunat. Vrem doar să ne asigurăm că oamenii primesc informațiile corecte pentru a lua o decizie".

În Austin, Texas, autorităţile sanitare le-au cerut oamenilor să poarte masca de protecţie în interior. Iar în Atlanta, elevii şi cadrele didactice vor fi nevoite, de asemenea, să facă acelaşi lucru în timpul cursurilor. Și asta pentru că tot mai multe infectări cu virusul Sars-Cov-2 sunt raportate în rândul tinerilor nevaccinaţi.

Dr. Jeanne Marrazzo: "În secţiile de terapie intensivă avem intubați tineri care sunt foarte bolnavi. Acesta ar trebui să fie un mare semnal de alarmă".

Michael Bolding, medic: "Mi-aş dori să vedeți cum e să priveşti în ochii unui tată tânăr sau a unui domn care știe că s-ar putea să nu mai aibă mult de trăit pentru că nu s-a vaccinat, (să le vedeţi) regretul, remușcările de pe față și frica".

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO