Vaccinul contra Covid-19 ar putea fi ineficient pentru bătrâni

Ultima actualizare: 25-06-2020 10:18
vaccin
Shutterstock

Vaccinul împotriva Covid-19 ar putea să nu aibă efecte optime chiar la persoanele în vârstă, cele mai expuse în fața bolii.

Asta susțin mai mulți oameni de știință, potrivit Huffington Post, care citează The Guardian. Concluzia lor se bazează pe studii despre îmbătrânirea sistemului imunitar al oamenilor.

Peter Openshaw, expert în imunologie pulmonară și consultant al guvernului britanic, a propus ca soluție imunizarea copiilor și tinerilor. În acest fel, virsul va avea mai puține șanse să ajungă la bătrâni.

Openshaw a vorbit în Camera Lorzilor din Parlamentul britanic și a spus că ”uneori, este posibil să protejezi un grup vulnerabil concentrându-te pe un alt grup. Asta se întâmplă deja pentru gripă, de exemplu”.

Acesta a adăugat că, cel mai probabil, cadrele medicale vor fi primele vaccinate pentru a-i proteja pe cei cu care intră în contact.

Arne Akbar, președintele Societății Britanice de Imunologie, a explicat că la persoanele în vârstă este o predispoziție mai mare pentru inflamații. De aceea, în cazul lor, pe lângă vaccin va fi nevoie și de tratament anti-inflamator.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO