Vacanta pe bani publici a lui Obama, cea mai costisitoare de pana acum. Pe ce au cheltuit 4 milioane

Ultima actualizare: 26-10-2012 19:11
Barack Obama

Vacanta de anul acesta, in Hawaii, a presedintelui Barack Obama va fi cea mai costisitoare pe care a avut-o in timpul mandatului sau si va fi platita din bani publici.

Presedintele va calatori separat de familia lui, pentru ca a fost retinut la Washington de probleme de stat.

Prima doamna, Michelle Obama, si-a luat copiii si in week-end a zburat catre destinatia de vacanta, cursa adaugand un supliment de 100.000 de dolari la suma de 3.271.611 de dolari, atat cat costa deplasarea presedintelui in Hawaii cu Air Force One.

Pentru un zbor in Hawaii, US Air Force a facut un calcul si a rezultat ca o ora de zbor se ridica la suma de 181.757 dolari. Cum zborul dureaza aproximativ noua ore, a rezultat suma “astronomica” de peste trei milioane de dolari.

La aceasta se adauga si contravaloarea celorlalte servicii, iar Hawaii Reporter a estimat ca vacanta de anul acesta este cea mai scumpa pe care a avut-o presedintele Obama.

Aproape 300.000 de dolari costa deplasarea catre destinatia de vacanta a trupelor speciale.

Cazarea pe perioada vacantei va costa 151.200 de dolari, iar plaja privata pe care se va relaxa familia prezidentiala costa 3.500 de dolari pe zi.

Tot din banii contribuabililor vor fi suportate si costurile de cazare pentru angajatii serviciilor secrete, garzilor de coasta si militarii din marina militara. Pentru ei au fost inchiriate sapte case, pentru 18 zile. Pretul pentru o casa este de 21.600 de dolari. De asemenea, exista si o factura in valoare de 72.216 de dolari, emisa de un hotel.

La aceste sume se adauga si contravaloarea meselor pentru familia prezidentiala si personal. 

Astfel, costurile vacantei de 17 zile au fost estimate la suma de 4.113.038 de dolari. Un purtator de cuvant al Casei Albe a declarat pentru Hawaii Reporter ca suma se incadreaza in limite normale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO