Va mai candida Dominique Strauss-Kahn la presedintia Frantei? Ce spun francezii in sondaje

Ultima actualizare: 14-04-2012 11:56
Dominique Strauss-Kahn

Ultima plangere depusa impotriva lui Dominique Strauss-Kahn la Paris, pentru tentativa de viol, a avut un efect important in randul popularitatii fostului presedinte al FMI.

Astfel, in prezent, majoritatea francezilor nu vor ca socialistul Dominique Strauss-Kahn sa se prezinte la alegerile prezidentiale din 2012, potrivit unor sondaje realizate in ultimele zile, citate de Mediafax.

Totusi, 44% dintre francezi cred in continuare ca DSK ar fi "un presedinte bun", potrivit unui sondaj realizat de Opinionway pentru Le Figaro Magazine (care are orientare politica de dreapta) si postul de televiziune LCI.

Printre candidatii declarati la investitura socialista, DSK se afla in spatele lui François Hollande - care ar fi un presedinte bun pentru 50% dintre persoanele chestionate - dar in fata liderului partidului Martine Aubry (41% ) si a lui Segolene Royal (21%).

Acest sondaj, realizat online la 4 si 5 iulie, pe un esantion de 1.000 de persoane, arata ca 65% la suta dintre francezi nu vor ca el sa se prezinte la alegerile prezidentiale (fata de 35% care vor acest lucru). In randul simpatizantilor socialisti, proportia este de 55%, fata de 45%.

Barometrul CSA pentru cotidianul economic Les Echos, ce va fi publicat vineri, dezvaluie, de asemenea, ca 62% dintre francezi nu vor o candidatura a fostului director al FMI la alegerile primare din cadrul Partidului Socialist, care urmeaza sa desemneze candidatul formatiunii la alegerile prezidentiale.

Potrivit acestei anchete, realizate prin telefon la 5 si 6 iulie pe un esantion de 1.000 de persoane, numai 33 % la suta dintre francezi vor ca acesta sa candideze. "Imaginea sa a fost puternic si durabil afectata", iar "potrivit opiniei publice, conditiile pentru o eventuala revenire in jocul politic nu ii sunt favorabile", comenteaza institutul CSA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO