Silueta de invidiat a starurilor de la Hollywood, "opera" unui roman de 70 de ani

Ultima actualizare: 27-04-2012 11:43

Romanul este creatorul unei noi forme de fitness care castiga rapid adepti in toata lumea, inclusiv printre vedetele de la Hollywood. Se numeste Gyrotonic, pentru ca mai toate exercitiile presupun rotirea trunchiului.

Juliu Horvath s-a nascut in 1942 la Timisoara. A facut inot, gimnastica si canotaj, iar la 19 ani si-a inceput cariera de balerin la Opera din Timisoara. In 1970, a fugit din tara, profitand de un turneu in Italia. A primit statut de refugiat politic in Statele Unite, si si-a continuat cariera la Opera din New York si Baletul din Houston. O ruptura a tendonului lui Ahile i-a pus capat vietii pe scena. In timpul recuperarii, Horvath s-a apucat de yoga. Apoi a modificat exercitiile, adaptandu-le pentru dansatori si asa a aparut Gyrotonic.

Toate miscarile sunt inspirate din miscarea naturala de rotatie a corpului. Exercitiile sunt eficiente pentru ca intind si alungesc muschii, intarind articulatiile si stimuland circulatia sangelui. Mai mult decat atat, ele ajuta spiritul.

Horvath a inventat si aparate pentru exercitiile sale, iar in prezent tine cursuri intr-o suburbie a Ierusalimului. Desi exista deja de multi ani, Gyrotonic abia incepe sa capete popularitate. In toate lumea exista doar 5.000 de instructori specializati, raspanditi in 78 de tari. Pamela Carter este unul dintre ei.

Metoda este folosita de fizioterapeuti, dar are si o multime de adepti celebri: Madonna, Liv Tyler, Naomi Campbell, Gwyneth Paltrow si Shaquille O'Neal se mentin in forma cu exercitiile lui Horvath. Insa ca si in cazul exercitiilor Pilates sau yoga, e mai bine sa intrebati medicul, inainte de a le incepe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO