Uraganul Matthew a smuls copaci din pamant, a daramat stalpi de electricitate si a provocat inundatii grave: 15 morti in SUA

Ultima actualizare: 12-10-2016 07:15

Uraganul Matthew a pierdut din forta, dar, chiar si asa, a facut victime si a provocat pagube insemnate in Statele Unite. Cel putin 15 oameni au pierit in cele 4 state afectate de urgie.

Furtuna teribila a smuls copaci din radacina, a daramat stalpi de electricitate si a provocat inundatii grave. Aproape doua milioane de locuinte si sedii de firme au ramas fara curent electric.

Matthew a lovit statele Carolina de Sud si Carolina de Nord cu rafale de vant ce au atins viteze de aproape 120 de km pe ora. A adus ploi torentiale care au provocat inundatii, in special in orasul Charleston.

Echipele de interventie au folosit barcile pentru a-i salva pe oamenii blocati de ape in locuinte sau in masini. Aproximativ 500 de mii de persoane din Carolina de Sud au ramas fara electricitate, si numeroase drumuri au fost blocate de copacii doborati de vant.

Nikki Haley, guvernatorul statului Carolina de Sud: "Va cer sa aveti rabdare. Cele mai multe rani, cele mai multe decese sunt inregistrate dupa trecerea furtunii. Nu incercati sa va intoarceti acasa in acest week-end."

In Carolina de Nord, uraganul a adus ploi in zone unde pamantul era deja imbibat de apa, in urma ploilor cazute saptamanile trecute.

Intre timp, sub un cer aproape senin, locuitorii din Florida au inspectat cu amaraciune pagubele. Rafalele violente au distrus numeroase locuinte de pe mal si au facut bucati o autostrada de langa ocean. Vantul a fost atat de puternic incat a scos din radacini copaci batrani. Unul dintre ei a cazut peste casa unui pensionar.

Chiar daca Matthew s-a dovedit pana acum mai putin violent decat se temeau meteorologii, acestia avertizeaza ca furtuna va continua sa aduca vant puternic si precipitatii insemnate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO