Uraganul Hermine ar putea lovi statul Florida cu valuri de 20 de metri. Localnicii, sfatuiti sa isi faca provizii

02-09-2016 08:02


Statul american Florida se pregateste pentru sosirea uraganului Hermine. Este primul care loveste regiunea in ultimii 11 ani, iar autoritatile le cer localnicilor sa fie precauti. Hermine va aduce vant de peste 120 de km la ora.

Valurile ar putea ajunge la 20 de metri inaltime. Scolile aflate in zone considerate vulnerabile si-au suspendat cursurile. Inca de joi dupa-amiaza, Hermine a adus vant si valuri puternice la mal. Iar ploile abundente au provocat inundatii.

Rick Scott, guvernatorul statului Florida: "Va lovi puternic regiunile din nordul statului. Va ploua foarte mult."

Guvernatorul le-a cerut celor care locuiesc pe traiectoria furtunii sa isi faca provizii pentru urmatoarele trei zile si sa respecte orice ordin de evacuare care ar viza zonele de coasta.

Rick Scott: "Este o furtuna cu potential mortal. Nu va putem salva in mijlocul unei furtuni. Voi sunteti responsabil pentru ce vi se intampla. Trebuie sa luati in serios aceasta furtuna."

Crutati de astfel de fenomene in ultimul deceniu, localnicii s-au mobilizat pentru a-si proteja pe cat posibil locuintele.

Localnic: "Este primul uragan de cand locuiesc aici."

Reporter: "Esti ingrijorat?"

Localnic: "Bineinteles."

Autoritatile au hotarat din timp evacuarea unor mici insule, populare printre turisti.

Alan Pierce, oficial local: "Am vrut sa ne asiguram ca toata lumea va fi in siguranta. I-am evacuat deja pe turistii de pe insula Saint George, principalul punct de atractie din aceasta regiune."

Hermine a prins puteri in largul Golfului Mexic si s-a transformat din furtuna tropicala in uragan de categorie 1. Dupa ce va lovi Florida, furtuna va aduce ploi in regiuni din Georgia si Carolina de nord si de sud. 

VIDEO PROTVPLUS.RO