Uraganul Dorian a făcut 30 de morți în Bahamas. Distrugerile vor afecta „generații”

Ultima actualizare: 06-09-2019 10:35
Uraganul Dorian a ucis 30 de oameni în Bahamas
CNN

Bilanţul provizoriu al trecerii devastatorului uragan Dorian peste Bahamas a urcat din nou, pentru a ajunge la 30 de morţi, a afirmat, joi, premierul arhipelagului, Hubert Minnis.

Precedentul bilanţ era de 20 de morţi, însă autorităţile şi-au exprimat temerea că, odată încheiate operaţiunile de salvare, numărul definitiv va fi mult mai ridicat, notează AFP, citată de Agerpres.

Uraganul a provocat distrugeri care vor dura „generaţii” în Bahamas, a mai spus Hubert Minnis, pentru CNN.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimate, miercuri seară, că aproximativ 70.000 de oameni au nevoie de „ajutor imediat” în zona insulelor Abaco şi Grand Bahama. Subsecretarul general al ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, care s-a deplasat în capitala Bahamas, Nassau, unde a avut o întrevedere cu premierul Minnis, a declarat că organizaţia a deblocat 1 milion de dolari din fondurile de urgenţă pentru a oferi primul ajutor celor afectaţi.

Dorian a lovit duminică arhipelagul cu forţa unui uragan de categoria 5 şi a staţionat deasupra Bahamas o perioadă lungă, însoţit de rafale puternice de vânt şi precipitaţii în cantităţi de până la 76 de centimetri.

Retrogradat în categoria 2 în cursul zilei, Dorian s-a apropiat joi mai mult de coasta de est a Statelor Unite, pradă vânturilor violente, ploilor torenţiale şi riscului de inundaţii mortale.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO