Universitățile din SUA cer studenților vaccinați cu seruri neaprobate de OMS să se imunizeze din nou
Universitățile americane au anunțat de mai mult timp că cer vaccinarea obligatorie pentru studenți, dar se pare că aceasta trebuie făcută cu anumite seruri.
Astfel, universitățile americane impun ca vaccinarea să fie făcută doar cu serurile aprobate de OMS. Iar acest lucru reprezintă un obstacol pentru studenții străini care nu au acces la aceste seruri.
Milloni Doshi, o tânără de 25 de ani din India, care ar trebui să-și înceapă masterul în această toamnă la Școala Afacerilor Internaționale și Publice, la Universitatea Columbia, se numără printre cei care întâmpină probleme.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Ea a fost vaccinată cu Covaxin, ser al unui producător indian, dar care nu este pe lista celor aprobate de OMS, așa cum cere Universitatea Columbia.
Reprezentanții universității i-au transmis să se imunizeze cu alt ser în momentul în care ajunge în campus, dar tânăra se teme pentru siguranța sa.
"Mă îngrijorează faptul că trebuie să fac două vaccinuri diferite", a declarat ea, pentru The New York Times.
Din martie, în jur de 400 de universități și colegii din Statele Unite ale Americii au anunțat că vaccinarea este obligatorie pentru studenți, dar se pare că regulile au fost concepute pentru studenții americani, creând numeroase probleme celor străini.
Cei mai mulți studenți care întâmpină această problemă sunt din India și Rusia, pentru că nici Covaxin și nici Sputnik V, serul rusesc, nu au fost aprobate de OMS, iar cei din aceste țări nu au acces la Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson, trei dintre cele opt seruri aprobate de OMS.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: coronavirus, vaccinare copii, vaccin covid-19,
Dată publicare:
04-06-2021 14:00