Un tren care avea la bord peste 250 de pasageri a deraiat in statul american Washington. Sunt numerosi raniti


Ultimul update: Joi 06 Iulie 2017 07:10
Data publicarii: Luni 03 Iulie 2017 08:18
Categorie: Stiri externe
Tren deraiat

Mai multi pasageri raniti usor in statul american Washington, in urma deraierii unui tren Amtrak.

Un tren Amtrak cu peste 250 de persoane la bord a deraiat duminica, pe malul raului Puget Sound, in statul Washington, iar mai multi pasageri au fost raniti, insa niciunul nu s-ar afla in stare grava, au anuntat pompieri locali si serviciul feroviar, relateaza Reuters.

Amtrak a precizat ca locomotiva si vagonul de bagaje al trenului 506 de pe linia Amtrak Cascades, care efectua o legatura intre Vancouver, British Columbia si Eugene, in statul american Oregon, a iesit de pe sine la Chambers Bay Bridge, la Steilacoom, in Washington, imediat la sud de Tacoma.

Departamentul pompierilor si de salvare de la West Pierce a anuntat ca primele patru vagoane ale garniturii de 15 vagoane, care se indrepta catre nord, au deraiat.

In imagini de la fata locului postate online de presa locala, locomotiva apare culcata pe o parte, langa raul Puget Sound, in apropiere de portul de agrement Chambers Bay.

Cauza accidentului, care a avut loc la ora locala 14.30 (luni, 0.30, ora Romaniei), face obiectul unei anchete, a anuntat intr-un comunicat Amtrak.

Mai multe dintre cele 267 de persoane de la bordul trenului au fost ranite usor. Insa nu s-au raportat raniti grav, iar in randul echipajului nimeni nu a fost ranit, potrivit Amtrak.

Potrivit Departamentului pompierilor, nu existau ”raniri semnificative si nu a izbucnit vreun incendiu in timpul incidentului”.

”Toti pasagerii au fost evacuati, iar echipe de interventie se afla la fata locului”, a anuntat serviciul feroviar, adaugand ca pasagerilor li se ofera mijloace de transport alternative.

Potrivit site-ului KOMO.News.com din regiunea Seattle, autoritatile au trimis ambarcatiuni de salvare si o echipa de scafandri in zona, ca masura de precauti, insa nu existau informatii potrivit carora cineva sa ajuns in rau.

Pompierii au desfasurat de asemenea echipament care absoarbe combustibilul ce pluteste pe apa, in eventualitatea unei scurgeri de carburant, insa nu a avut loc vreo scurgere, a anuntat Departamentul pompierilor.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO