Un student de 19 ani a murit în urma unor complicații rare provocate de Covid-19. „Era foarte sănătos”

Ultima actualizare: 01-10-2020 22:56
Chad
Twitter / Tonia Maxcy

Chad Dorrill era într-o „formă extraordinară”. Înalt și zvelt. A jucat baschet. Alerga pe distanțe lungi. Dar studentul de 19 ani a murit luni seară, din cauza complicațiilor neurologice provocate de COVID-19, scrie New York Times.

Băiatul era student în anul doi la Universitatea de Stat Appalachian din Boone, Carolina de Nord și făcea cursuri online când i-au apărut simptome ce păreau de gripă, potrivit reprezentanților școlii.

„Mama lui l-a încurajat să vină acasă, să fie pus în carantină și să fie testat”, a spus rectorul Sheri Everts.

El a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus pe 7 septembrie și a fost plasat în carantină timp de 10 zile, înainte de a se întoarce la Boone, potrivit unchiului său. David Dorrill a declarat că după ce nepotul său s-a întors la facultate, a început aproape imediat să se confrunte cu probleme neurologice grave.

„Când a încercat să se ridice din pat, picioarele îl țineau, iar fratele meu a trebuit să-l ducă camera de urgențe. Doctorul a spus că a fost un caz la un milion - că nu au văzut niciodată ceva progresând așa cum a s-a întâmplat la el. A fost o complicație de COVID care, mai degrabă decât să-i atace sistemul respirator, i-a atacat creierul”, a declarat unchiul tânărului.

Deși coronavirusul afectează în primul rând plămânii, acesta atacă și rinichii, ficatul și vasele de sânge, iar un număr semnificativ de pacienți acuză probleme neurologice, inclusiv dureri de cap, confuzie și delir.

Deși colegiile și universitățile au devenit puncte fierbinți în pandemie, tinerii au avut în general un risc mai mic de a dezvolta forme severe de COVID-19. Doar câteva decese în rândul studenților americani au fost legate de virus, inclusiv un jucător de fotbal la Universitatea California din Pennsylvania.

O rudă a tânărului susține că medicii le-au spus părinților săi că suspectează că acesta are un sindrom Guillain-Barré nedetectat - o afecțiune neurologică rară în care sistemul imunitar al corpului atacă nervii. Multe virusuri pot declanșa sindromul și au existat cazuri legate de COVID-19.

David Dorrill a spus că urmează să se efectueaze o autopsie. „Era sănătos. Era într-o formă extraordinară. Slab. Putea alerga 10 kilometri fără nicio problemă. De fapt, a alergatcu noi în urmă cu mai puțin de trei săptămâni. El a fost foarte sănătos până l-a lovit (boala)”, a declarat unchiul tânărului.

El a mai spus că încă nu este clar cum nepotul său a contractat virusul. „Ne-a spus că este întotdeauna atent și poartă mască”.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO