Un soldat rus care a fost la Bucea în timpul atrocităților, identificat după o scrisoare de dragoste

Ultima actualizare: 08-05-2022 15:35
bucea, soldat rus
Colaj foto: Getty

Un nou raport Reuters identifică soldații și unitățile militare care se aflau la Bucea înainte de retragere. Un soldat a fost identificat pentru că o scrisoare de dragoste adresată lui a fost lăsată în urmă într-o casă civilă.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Un soldat rus aflat la Bucea în timp ce se comiteau atrocități a lăsat în urmă un document de identificare: o scrisoare de dragoste scrisă de mână și semnată cu amprenta unui sărut cu ruj roșu.

Reporterii de la Reuters au petrecut săptămâni întregi la Bucea, în Ucraina, după ce forțele rusești și-au încheiat luna trecută retragerea din zonele din jurul Kievului. Raportul, publicat joi, include noi detalii despre ceea ce s-a întâmplat în Bucea, pe baza interviurilor cu aproape 100 de locuitori, a documentelor lăsate în urmă de forțele rusești și a dovezilor foto și video, informează Business Insider.

"Este bine că sunteți aproape, aproape în inima mea"

Un localnic din Bucea a declarat pentru sursa citată că a descoperit scrisoarea după ce s-a întors acasă și a găsit o mare parte din casa sa distrusă. Aceasta se afla în sufrageria sa, printre un teanc de documente, inclusiv documente de identitate ucrainene aparținând unor civili pe care soldații ruși îi interogaseră sau îi reținuseră.

"Este bine că sunteți aproape, aproape în inima mea, dar sunteți departe, servind Patria noastră, protejându-ne. Sunt mândru de voi!", scria în scrisoare.

Amprenta sărutului a fost vizibilă într-o fotografie a scrisorii publicată de Reuters.

Scrisoarea a fost semnată de Oksana Rybakova și adresată lui Aleksandr Logvinenko, un soldat rus pe care publicația l-a identificat ulterior ca fiind un parașutist.

Reuters a contactat-o pe Rybakova, care se află în regiunea rusă Pskov, care a declarat că Logvinenko era partenerul ei, deși ulterior a revenit asupra afirmației. Două persoane care îi cunoșteau pe cei doi au confirmat, de asemenea, relația lor pentru presă.

Rapoartele privind atrocitățile și potențialele crime de război s-au revărsat de la Bucea după retragerea Rusiei, inclusiv uciderea și violarea civililor, precum și descoperirea de gropi comune, ceea ce a determinat apeluri pentru o anchetă internațională.

Kremlinul dezminte orice acuzație legată despre atrocitățile de la Bucea

Reuters a identificat anumiți soldați și unități militare care se aflau la Bucea și a făcut legătura între unii dintre ei și anumite acte de violență împotriva civililor neînarmați. Rusia a respins rapoartele privind atrocitățile de la Bucea și a susținut că relatările sunt false.

Un alt soldat rus a fost identificat de către publicație după ce și-a pictat cu spray numele de utilizator de pe rețelele de socializare pe pereții unei case din apropierea locului în care a fost găsită scrisoarea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO