Coşmarul migranţilor ce au apelat la un român: ţinuţi în cutii de carton fără apă şi hrană

18-05-2019 12:25

Un român, planuri inumane cu 9 migranți. Respirau prin găuri mici făcute în cutiile de carton

Un român, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat în Ouistreham, Franța, după ce s-a descoperit că încerca „să vândă” nouă persoane.

Cele nouă persoane erau migranți din Irak și Afganistan. Oamenii erau ascunși în cutii de aproximativ un metru lungime și 80 de centimetri lățime.

Românul a fost trimis în fața instanței, unde în cele din urmă și-a recunoscut fapta. Acesta a declarat că tot ce a făcut a fost să asculte ordinele șefului său. Planul lor era ca migranții să ajungă în Regatul Unit, în acele cutii. Iar prețul pe care l-ar fi primit pentru aceștia era cuprins între 3.000 și 10.00 de euro. 

Mai mult, migranții erau transportați în condiții inumane. Aceștia stăteau chiar și 20 de ore în spatele camionului și respirau prin găuri mici făcute în cutiile de carton.

Cu toate acestea, anchetatorii au descoperit că românul era doar „un mic pion” în cadrul unei ample rețele de trafic de migranți. Însă tribunalul l-a condamnat pe acesta la 2 ani de închisoare, mai ales că nu era la primul transport de acest gen, potrivit actu.fr.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: actu.fr, actualdecluj.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO