Un restaurant celebru din New York, condamnat sa plateasca despagubiri de 1,3 mil. dolari unui client. Ce a patit barbatul
Un mic fir de metal gasit in specialitatea "coq au vin" l-ar putea costa foarte scump pe reputatul chef francez Daniel Boulud: unul dintre restaurantele sale new-yorkeze a fost condamnat sa plateasca despagubiri de 1,3 milioane de dolari unui client.
Clientul, Barry Brett, a venit cu sotia sa serveasca masa la 28 februarie 2015, la restaurantul Bistro Moderne, de pe strada 44 in apropiere de Times Square din Manhattan, unde a comandat "coq au vin". Imediat dupa ce a inceput sa manance, el a simtit un obiect strain in gat si a fost nevoit sa paraseasca in graba restaurantul impotriva caruia a facut plangere la 15 aprilie, relateaza AFP, conform Agerpres.
Starea sa a necesitat interventie chirurgicala. Chirurgul a identificat obiectul ca fiind un fir de metal de 2,5 cm lungime, provenit de la o perie de sarma. Infectia ar fi putut sa-i fie fatala, au precizat avocatii.
Intr-un proces desfasurat saptamana trecuta, tribunalul din New York a considerat ca restaurantul a dat dovada de neglijenta" si l-a condamnat sa achite despagubiri de 1,3 milioane de dolari - un milion pentru daune morale - lui Barry Brett si de peste 11.000 de dolari sotiei sale.
Contactat de AFP, restaurantul cunoscut pentru bucataria stilul bistro chic si pentru a fi lansat hamburgerii 'gourmet' in 2001, nu a dorit sa faca comentarii.
Potrivit avocatului restaurantului, J.P. Bottari, stabilimentul vrea sa faca recurs impotriva despagubirilor de ordin moral. "Nu a fost un lucru intentionat", a explicat avocatul, sustinand ca prejudiciul moral nu poate fi sustinut decat daca se demonstreaza ca acuzatul a actionat in cunostinta de cauza.
Daniel Boulud are doua localuri la New York, dintre care 'Daniel, cel mai reputat, este detinatorul a doua stele Michelin, precum si alte 20 de restaurante in intreaga lume.