Un rau din Rusia a capatat peste noapte culoarea SANGELUI. Explicatia oficiala pe care nu o crede nimeni


Ultimul update: Sambata 10 Septembrie 2016 07:28
Data publicarii: Miercuri 07 Septembrie 2016 20:16
Categorie: Stiri externe

 Ministerul rus al Ecologiei a ordonat miercuri deschiderea unei anchete privind un posibil accident industrial dupa ce apa unui rau din Siberia s-a colorat in rosu aprins.

Ministerul a declarat intr-un comunicat ca a primit mesaje de la oameni din aceasta regiune indepartata a Rusiei, care s-au plans de "poluarea raului Doldykane din apropierea orasului Norilsk de catre un produs chimic neidentificat care a schimbat culoarea apei in rosu aprins", relateaza France Presse.

"Potrivit primelor informatii, cauza probabila a poluarii raului ar putea fi spargerea unei tevi de scurgere la uzina de nichel din Norilsk", oras cu 170.000 de locuitori situat la nord de cercul polar arctic, a declarat ministerul.

Fotografii publicate pe internet de grupuri de mediu locale arata imagini care ar putea fi apele rosii ca sangele ale raului ce curge prin padurile din nordul Siberiei.

Compania Norilsk Nickel, cel mai mare producator de nichel si paladiu din lume, a indicat la randul sau ca a vazut imaginile care circula pe internet, dar a negat orice scurgere de la uzina sa.

"Filiala noastra din regiune (...) nu a confirmat o scurgere sau deversare accidentala de deseuri industriale, care ar fi putut afecta starea raului Doldykane", a declarat compania.

Cu toate acestea, gigantul minier a anuntat ca monitorizeaza situatia si a decis sa opreasca productia la una din aceste uzine. De asemenea, a publicat fotografii menite sa arate ca "astazi culoarea raului nu difera de starea sa obisnuita".

VIDEO PROTVPLUS.RO