Un producator de vibratoare, condamnat sa plateasca despagubiri de 2,9 milioane de dolari. Cum i-a spionat pe clienti

14-03-2017 16:06


we-vibe

O companie canadiana care produce vibratoare, a fost condamnata prin ordin judecatoresc sa plateasca despagubiri colective de 4 milioane de dolari canadieni (2,9 milioane de dolari americani), dupa ce a spionat activitatea sexuala a clientilor ei.

 We-Vibe a coletat fara stirea acestora o serie de date personale, precum temperatura si intensitatea vibratiilor, informeaza The Guardian, conform news.ro.

Producatorul We-Vibe a fost de acord sa achite fiecarui client pana la 10.000 de dolari canadieni (7.400 dolari americani), dupa ce a expediat ”vibratoare inteligente” care monitorizau - fara stirea clientilor - modurile in care produsele erau utilizate.

In urma unui proces colectiv demarat intr-un tribunal federal din statul american Illinois, compania care detine We-Vibe, Standard Innovation, a primit ordinul de a achita despagubiri totale de 4 milioane de dolari canadieni (2,9 milioane de dolari americani). Persoanele care au utilizat produsul au primit dreptul de a beneficia de despagubirea maxima, in timp ce clientii care doar au cumparat un astfel de vibrator, dar nu l-au folosit, au primit despagubiri de 199 de dolari.

Produsul in cauza - un model We-Vibe 4 Plus - este un vibrator conectat la bluetooth, care costa 109 dolari americani, ce poate fi controlat prin intermediul unei aplicatii. Potrivit descrierii sale oficiale, acest tip de vibrator ”permite cuplurilor sa isi pastreze flacara aprinsa - impreuna sau despartiti”. Meniul de control poate fi activat de la distanta, permitand, de exemplu, unei persoane aflate la distanta sa interactioneze, fizic, cu partenerul ei de cuplu cu care comunica in timpul unui apel video.

Insa acea aplicatie incorporata in produs a inclus o serie de vulnerabilitati de securitate si intimitate.

Aplicatia care controleaza vibratorul are un filtru de securitate neperformant, ce permite oricarei persoane din raza de actiune bluetooth sa preia controlul asupra dispozitivului.

In plus, datele sunt colectate si trimise la Standard Innovation. In acest fel, angajatii companiei afla o serie de informatii precum temperatura dispozitivului si intensitatea vibratiilor - care, combinate, dezvaluie informatii intime despre preferintele sexuale ale clientilor.

Vulnerabilitatile vibratorului We-Vibe au fost dezvaluite la conferinta de hacking Def Con din Las Vegas in 2016 de doi hackeri neozeelandezi - ”goldfisk” si ”follower”. Vorbind despre aceasta chestiune, cei doi pirati cibernetici spun ca ea reprezinta o problema serioasa, deoarece ”activarea nedorita a unui vibrator este o potentiala agresiune sexuala”.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57