Un procuror antimafia din Paraguay a fost ucis în Columbia, în luna de miere. Soția sa anunțase că e însărcinată

Ultima actualizare: 11-05-2022 12:09
Un procuror antimafia din Paraguay a fost ucis în Columbia, în luna de miere. Soția sa anunțase că e însărcinată
Instagram / Claudia Aguilera Quintana

Procurorul paraguayan Marcelo Pecci, cunoscut pentru lupta pe care o ducea împotriva crimei organizate din țara sa, a fost asasinat în Columbia, pe insula turistică Baru, informează BBC.

"Doi bărbați l-au omorât pe Marcelo. Au venit cu o barcă mică sau pe un ski-jet, nici nu am văzut foarte bine", a declarat, pentru ziarul El Tiempo, jurnalista Claudia Aguilera, soția procurorului.

"Fără niciun cuvânt, unul dintre atacatori l-a împușcat pe Marcelo de două ori, un glonț în față și altul în spate", a explicat femeia, care a precizat că soțul ei nu a primit, anterior, vreo amenințare cu moartea.

Cu câteva ore înainte de asasinat, soția proeminentului procuror paraguayan anunțase că este însărcinată.

 

Femeia a postat și ultima imagine alături de Marcelor Pecci, din luna lor de miere.

Reprezentanții hotelului Decameron, acolo unde era cazat cuplul, a confirmat, într-un comunicat, că "asasinii l-au atacat și ucis pe unul dintre oaspeții noștri".

"Un atac tipic al mafiei drogurilor"

Procurorul paraguayan Augusto Salas, care era prieten cu Marcelo Pecci, a declarat că atacul pare "tipic mafiei drogurilor".

Șeful poliției columbiene și anchetatorii din Paraguay s-au deplasat la locul asasinatului. Oficialii din Statele Unite vor ajuta, de asemenea, ancheta, a anunțat generalul Jorge Luis Vargas, șeful poliției naționale din Columbia.

"Asasinarea lașă a procurorului Marcelo Pecci în Columbia întristează națiunea paraguayană. Condamnăm în cei mai energici termeni acest eveniment tragic și ne dublăm angajamentul în lupta împotriva crimei organizate", a scris președintele statului Paraguay, Marcelo Abdo, pe Twitter.

Marcelo Pecci era specializat în crima organizată, traficul de droguri, spălarea banilor și finanțarea terorii.

În 2020, el a lucrat la un caz care îl viza pe fostul fotbalist brazilian Ronaldinho, care a fost arestat încercând să intre în Paraguay cu un pașaport fals.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO