Un presupus agent sub acoperire din Moldova producea marijuana sub protectia sefilor sai. "A incalcat legea, dar nu prea"

Ultima actualizare: 09-01-2015 07:01
multe plante de marijuana

Un barbat din Chisinau si-a facut o adevarata plantatie de canepa sub protectia Serviciului de Informatii si Securitate si a Ministerului de Interne. Cel putin, asa spun procurorii care incearca sa desluseasca acest caz misterios.

Potrivit procurorului municipiului Chisinau citat de Pro TV Chisinau, barbatul suspectat, Vitalie Czenea a fost plasat, recent, in arest la domiciliu. Omul a disparut insa de acasa, si, mai mult, se pare ca de fapt este agent sub acoperire.

Cazul a iesit la iveala dupa ce politia impreuna cu procurorii au facut perchezitii la domiciliul proprietarului. Oamenii legii au descoperit aici o adevarata plantatie de marijuana, ascunsa in mai multe sere. Acestea erau dotate cu sisteme de irigare prin picurare si aparate speciale pentru mentinerea temperaturii, iar semintele erau aduse din Olanda.

Citeste si: Orasul din Moldova unde in fiecare an se fura CAII DE SAH. Autoritatile nu au nicio explicatie

Dosarul a ajuns la procuratura municipiului Chisinau, iar luni procurorul Ion Diacov a oferit mai multe detalii pe marginea acestui caz. Potrivit magistratului, suspectul ar fi de fapt un agent sub acoperire folosit de organele de drept.

Agentii care lucreaza sub acoperire isi permit multe lucruri si adesea sunt acoperiti" spune procurorul. Potrivit lui Diacov, la sfarsitul lunii decembrie a expirat mandatul de arestare pe numele invinuitului, iar magistratii s-au adresat in instanta de judecata ca sa-i fie prelungit mandatul. "La mine a venit seful SIS municipiul Chisinau, Dorin Gorea care, la moment, era si matinca si mai este in concediu si m-a rugat sa nu prea insistam si sa-l eliberan pe Czenea de sub arest ca are copii si sa faca si el anul nou acasa. Noi avem informatie operativa ca el este cumatru cu Czenea.

Pana la urma, judecatorul de instructie de la judecatoria sectorului Centru a decis ca inculpatul sa fie plasat in arest la domiciliu, iar a doua zi, cand oamenii legii s-au dus sa-l verifice, el nu mai era acasa. Asa incat Diacov crede ca judecatorul a emis aceasta decizie fiind influentat: „Judecatorul si-a dat sarguinta si iata, pe 4 pagini, a adus toata legislatia nationala si internationala, toate argumentele posibile si imposibile care arata ca a incalcat, dar nu prea".

Nici seful SIS al municipiului Chisinau si nici judecatorul care a emis hotararea nu au raspuns la telefon pentru a comenta acuzatiile. Ion Diacov spune ca se va adresa Procurorului General pentru ca la sedinta CSM sa fie pus in discutie acest subiect.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO