Un pilot a evacuat 30 de tone de combustibil în timpul zborului, pentru a salva o pasageră

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
china eastern airlines
iStock

Un pilot al companiei aeriene China Eastern Airlines a luat decizia de a evacua 30 de tone de combustibil, în timpul zborului, pentru a putea ateriza de urgenţă ca să salveze viaţa unei pasagere.

Avionul decolase vineri din Shanghai, China, şi se îndrepta către New York. La un moment dat, o pasageră în vârstă de 60 de ani a început să respire cu dificultate, conform Asia One. Echipajul a încercat să o ajute pe femeie şi a transferat-o de la clasa economic la clasa business, pentru a îi putea acorda tehnici de prim-ajutor. Totuşi, femeia şi-a pierdut cunoştinţa, conform Fox News

Pilotul, Gu Jian, a decis că femeia, care călătorea alături de fiica ei, avea nevoie de supraveghere medicală pe care nu o putea primi la bordul avionului. Acesta a evacuat tone de combustibil pentru a putea ateriza fără emoţii.

"Avionul cantarea 282 de tone, mult peste masa maximă admisă la aterizare", a explicat Jian. La câteva momente de la aterizare, femeia a fost transportată de urgenţă la un spital din Alaska. Ea a fost externata a doua zi, dimineaţa.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO