Președintele Chinei a acceptat invitația de a efectua o vizită la Phenian

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Xi Jinping
Getty

Președintele Chinei, Xi Jinping, va efectua o vizită în Coreea de Nord, acceptând, astfel, invitația liderului de la Phenian, Kim Jong-un.

Invitația a fost făcută în contextul vizitei lui Kim Jong-un, în China, încheiată miercuri. Potrivit agenţiei nord-coreene KCNA, președintele Xi Jinping a declarat că vizita va fi efectuată “la momentul potrivit”, potrivit Agerpres.

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un a efectuat o vizită în China, la invitația președintelui chinez Xi Jinping. După mai multe zile de speculații, informația a fost confirmată de presa nord-coreeană, citată de agenția Yonhap.

Evenimentul a avut loc în contextul pregătirilor pentru întâlniri ale lui Kim cu preşedinţii Coreei de Sud şi Statelor Unite, Moon Jae-in şi Donald Trump, în aprilie, respectiv în mai. Cu această ocazie, Kim a confirmat pentru prima oară personal intenţia sa de a se întâlni cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

Preşedintele Xi Jinping a arătat că vizita lui Kim Jong-un este expresia înaltei importanţe acordate relaţiilor dintre cele două ţări şi dintre partidele respective, cultivate cu grijă de generaţiile anterioare de lideri de la Beijing şi Phenian, mai arată Xinhua, care detaliază felicitările şi expresiile de susţinere reciproce.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO